Copiii ne sunt dragi, sunt flebetea sufletului nostru, ne binedispun sau ne indispun, ne dau sperante si ne facem vise alaturi de ei, pur si simplu ne fac viata mai frumoasa! Numai cine nu a crescut un copil nu poate crede ca sunt atatea de invatat de la un micut!
O vorba veche spunea: “copilul este oglinda familiei”. Modul in care este educat, tratat, hranit etc. se reflecta in comportamentul si imaginea acestuia. Nu doar manierele sunt importante, ci si igiena, alimentatia, se cunoaste deja problema copiilor obezi care la noi in tara nu se impune neaparat prin numar, ci prin consecintele asupra sanatatii pe care copilul le va suporta mai tarziu cu siguranta, spre exemplu diabetul zaharat de tip II care are ca risc obezitatea infantila.
Un grup de cercetatori americani de la scoala de Sanatate Publica Johns Hopkins au avut un lot de peste 5 mii de copii avand ca obiective determinarea frecventei aparitiei accidentelor in randul celor mici si gradul de legatura cu personele care ii cresc. Astfel s-a dovedit ca cel mai atent ingrijiti sunt copiii crescuti de bunici, probabil rabdarea si experienta de viata a acestora ajutandu-i in cresterea si educarea unui copil.
Conform studiului numarul de copii accidentati au fost cu 50% mai numerosi in cazul copiilor crescuti de parinti, bone sau de personalul din casele de copii. Bineinteles ca un astfel de studiu a scos in evidenta si situatiile de crestere in care copiii sunt mai predispusi accidentelor. Asadar, micutii din casele de copii sufera cele mai multe accidene, urmand cei care sunt crescuti de cuplurile necasatorite (sau care nu locuiesc impreuna).
Asadar, tot bunicii raman cei mai priceputi in cresterea copiilor, fiind rabdatori cu acestia, atenti si stimulandu-le imaginatia prin diverse activitati ce ii educa si le pun la actiune inteligenta.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară