Atiemeticele (antivomitive)
Copii au adesea stari de greata si chiar perioade in care vomita, insa acestea se pot remite de la sine daca in spatele lor nu exista o afectiune propriu-zisa. De aceea medicii pediatri de multe ori recomanda dieta micutilor, fara a asocia obligatoriu un antiemetic. Aceste medicamente sunt toxice pentru copii avand efecte adverse de la convulsii pana la coma.
Alte medicamente destinate adultilor
O gama larga a medicamentelor des utilizate de adulti sunt de asemenea contraindicate micutilor. Am exemplificat mai sus medicamentele care adesea sunt administrate copiilor datorita lipsei de informare a parintilor. Insa si alte medicamente precum metamizolul (algocalminul), analgeticele de uz curent (ibuprofen - Nurofen, aulin), pastile de slabit, antidiareice, antibiotice etc.
Indicat este sa apelati la un medic pediatru pentru orice simptom pe care copilul il prezinta, doar acesta este in masura sa ofere un tratament edecvat si o supraveghere medicala pe masura.
Un articol de Iulia Dibu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?