IN ACEST ARTICOL:
Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie (THDA sau THDA) reprezinta o tulburare de comportament manifestata prin deficit de atentie, impulsivitate, dificultati in desfasurarea unei sarcini, avand impact atat in dezvoltarea personala a copilului cat si in viata sociala.

Diagnosticul de certitudine va fi pus de medicul specialist in urma unor teste care se dau atat micutului cat si parintilor. Acestea constau pentru copil in analize de laborator, teste psihologice, intrebari, teste imagistice (EEG – electroencefalograma), examenul fizic, al unor hormoni, iar parintilor li se vor da formulare de completat cu intrebari standardizate privind momentul aparitiei tulburarilor de comportament, durata, evolutia acestora etc.

In ultima vreme tot mai multi copii au fost depistati precoce cu ADHD nu datorita supradiagnosticarii, ci mai ales datorita standardizarii metodelor de diagnosticare, ce fac posibila depistarea bolii la varste cand aceasta este mai putin evidenta.

Care este tratamentul in ADHD?

Tratarea unui copil hiperkinetic poate reprezenta o adevarata provocare pentru parinti, care trebuie de asemenea sa monitorizeze evolutia micutului si vor fi invatati sa raspunda adecvat comportamentului indezirabil al copilului.

Practic, terapia fiecarui copil cu ADHD trebie particularizta, astfel in tratamentul bolii vor fi implicati parintii, profesorii, psihologul si medicul specialist in psihiatria copilului. Tratamentul, dozele si modalitatile de corectare a bolii vor fi discutate in parte cu peroanele ce interactioneaza si se ocupa de copil. Astfel, tratamentul ADHD se generalizeaza la nivel medical, psihologic si educational.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri