Diagnosticul de certitudine va fi pus de medicul specialist in urma unor teste care se dau atat micutului cat si parintilor. Acestea constau pentru copil in analize de laborator, teste psihologice, intrebari, teste imagistice (EEG – electroencefalograma), examenul fizic, al unor hormoni, iar parintilor li se vor da formulare de completat cu intrebari standardizate privind momentul aparitiei tulburarilor de comportament, durata, evolutia acestora etc.
In ultima vreme tot mai multi copii au fost depistati precoce cu ADHD nu datorita supradiagnosticarii, ci mai ales datorita standardizarii metodelor de diagnosticare, ce fac posibila depistarea bolii la varste cand aceasta este mai putin evidenta.
Care este tratamentul in ADHD?
Tratarea unui copil hiperkinetic poate reprezenta o adevarata provocare pentru parinti, care trebuie de asemenea sa monitorizeze evolutia micutului si vor fi invatati sa raspunda adecvat comportamentului indezirabil al copilului.
Practic, terapia fiecarui copil cu ADHD trebie particularizta, astfel in tratamentul bolii vor fi implicati parintii, profesorii, psihologul si medicul specialist in psihiatria copilului. Tratamentul, dozele si modalitatile de corectare a bolii vor fi discutate in parte cu peroanele ce interactioneaza si se ocupa de copil. Astfel, tratamentul ADHD se generalizeaza la nivel medical, psihologic si educational.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?