Pentru a obtine un succes indiferent de domeniul in care acesta este dorit si totodata indiferent de varsta omului, acesta are nevoie in primul rand de motivatie. Astfel, in functie de temperamentul sau, placerile si personalitatea sa daca va gasi motivatie va avea sanse foarte mari de a obtine succesele in viata. La fel se intampla si in cazul copilului, diferenta intre acesta si adult insa consta in faptul ca micutul are intotdeauna nevoie de motivatii mai puternice decat adultul, avand un simt al responsabilitatii mai mic si intelegand mai putin faptul ca unele lucruri TREBUIE facute pentru a obtine un scop.

4. Nu il criticati daca a luat o nota mica. Visati impreuna cu el la meseria pe care si-o doreste si induceti-i ideea ca rezultatele proaste nu il vor ajuta sa devine ce isi doreste, luand atitudinea parintelui dezamagit. Nu uitati ca la final sa ii spuneti ca totusi ii sunteti aproape si ca vreti sa il ajutati sa aiba rezultate bune, ce s-a intamplat cu el?

5. Rasplatiti-i rezultatele bune atat pe plan moral cat si material. Laudati-l iar la final de semestu cumparati-i ceva ce si-a dorit, fara a uita sa precizati ca ii faceti respectivul cadou pentru ca merita, a fost silitor si este un copil destept.

6. Amenajati-i o camera a lui unde sa invete. Este important ca cel mic sa se poata concentra, fara sa fie distras de oameni care se misca sau discutiile adultilor ori de glasul musafirului din incaperea alaturata. Aveti grija ca pozitia la birou sa nu ii permita sa se uite pe geam.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

7. Nu ii lasati in camera calculatorul sau televizorul, eventual puneti o parola pe calculator. Astfel cel mic nu doar ca va avea acces in prezenta voastra, ci ii puteti da accesul doar la terminarea lectiilor, ca un fel de santaj sau rasplata: “Te joci la calculator cand termini lectiile”.

8. Ajutati-l sa-si faca un program. Este deosebit de important acest aspect nu numai pentru copil, ci pentru orice om, indiferent de varsta. Daca cel mic este obisnuit ca imediat ce a venit acasa sa manance, eventual sa doarma o ora apoi sa se apuce de lectii, atunci asa va face mereu (ideea este sa aiba un program, nu neaparat acesta, era un exemplu). Organismul memoreaza activitatile programate, astfel ca daca in fiecare zi timp de o luna copilul a ajuns acasa, a mai facut ceva apoi in jurul orei x s-a apucat de lectii, organismul va memora acest program. In felul acesta, cand se apropie ora in care copilul ar trebui sa invete, organismul deja “se pregatete” si sunt activate toate ariile cerebrale implicate in procesul invatarii, oxigenarea si circulatia cerebrala etc. Astfel copilul va avea un randament din ce in ce mai bun. Obisnuiti ca in primii ani de scoala sa il verificati la finalul zilei daca a invatat si si-a scris temele. Astfel se va invata sa nu fie superficial. Mai apoi lasati-l sa capete singur simtul responsabilitatii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri