Problema raportului risc/beneficii pe care vaccinurile obligatorii il prezinta ridica din ce in ce mai multe semne de alarma in privinta parintilor. Cu cat mai multi parinti se informeaza cu privire la riscurile vaccinurilor, cu atat mai multi dintre acestia sunt speriati.
- Un efect advers extrem de rar, care de fapt a fost relatat o singura data, este sindromul Guillian Barre, care a aparut dupa administrarea vaccinului anti-meningococic conjugat.
Vaccinurile au riscuri imediate (alergia, boala sau inflamatia locala) si riscuri la distanta dintre care am enumerat mai sus. Cele mai periculoase sunt riscurile la distanta care nasc controverse in randul medicilor. Periculos pare a fi vaccinul antihepatitic B, insa daca ne gandim la consecintele bolii merita asumat riscul. Ceea ce a fost demonstrat (in special in SUA sau tarile supradezvoltate unde inca se mai practica) este ca abuzul de vaccinuri determina aparitia unor boli secundare. Acest abuz nu consta in vaccinarile obligatorii, ci in vaccinarile optionale pe care parintii le cer copiilor.
Daca aveti insa mari nelinisti privind un vaccin sau un medicament puteti apela la testele genetice care va vor evidentia destul de exact riscurile la care dumneavoastra sau copilul sunteti supusi.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
7 moduri în care alimentele procesate industrial ne afectează sațietatea, explicate de jurnalistul Johann Hari
PRISA lansează campania Informare, apoi suplimente alimentare și platforma educativă www.infosuplimente.ro
Horoscop chinezesc 2025 DRAGON: Forța imperială a Marelui Duce (Dragonul) mută munții din loc și este dublată de succes la bani
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?