Problema raportului risc/beneficii pe care vaccinurile obligatorii il prezinta ridica din ce in ce mai multe semne de alarma in privinta parintilor. Cu cat mai multi parinti se informeaza cu privire la riscurile vaccinurilor, cu atat mai multi dintre acestia sunt speriati.
- Un efect advers extrem de rar, care de fapt a fost relatat o singura data, este sindromul Guillian Barre, care a aparut dupa administrarea vaccinului anti-meningococic conjugat.

Vaccinurile au riscuri imediate (alergia, boala sau inflamatia locala) si riscuri la distanta dintre care am enumerat mai sus. Cele mai periculoase sunt riscurile la distanta care nasc controverse in randul medicilor. Periculos pare a fi vaccinul antihepatitic B, insa daca ne gandim la consecintele bolii merita asumat riscul. Ceea ce a fost demonstrat (in special in SUA sau tarile supradezvoltate unde inca se mai practica) este ca abuzul de vaccinuri determina aparitia unor boli secundare. Acest abuz nu consta in vaccinarile obligatorii, ci in vaccinarile optionale pe care parintii le cer copiilor.

Daca aveti insa mari nelinisti privind un vaccin sau un medicament puteti apela la testele genetice care va vor evidentia destul de exact riscurile la care dumneavoastra sau copilul sunteti supusi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri