Copiii rasfatati se cunosc repete, ei deranjand intotdeauna pe cei din jur, fie ca acestia sunt copii sau adulti. Copilul rasfatat vorbeste tare, nu are rabdare, nu asculta ce are de spus cineva ci intervine in discutiile altora, este nepoliticos, lui i se cuvine, este obraznic, pretentios, nemultumit, mofturos, irascibil, teatral si uneori chiar violent. Pare o descriere un pic cam dura insa in realitate toate aceste caracteristici apartin intr-o masura mai mare sau mai mica copilului rasfatat.

Daca a facut o greseala, copilul nu trebuie sa taca sau sa o nege, ci trebuie sa-si ceara iertare. Explicati-i ca toti din jurul lui observa cand cineva greseste si oricat ar nega, o face degeaba. Acea greseala nu va fi trecuta cu vederea pana ce micutul nu vine sa isi ceara scuze si eventual sa incerce sa repare greseala facuta daca este posibil.

Niciodata sanctiunile nu trebuie aplicate prin pedepse corporale, totusi trebuie sa stie ca ii esti cel mai bun prieten si ii vrei binele. Insa atunci cand il privezi de o placere sau de atentia ta copilul stie ca te-a dezamagit sau ca ceva nu merita pentru ca a avut un comportament inadecvat. Nu va lasati induiosati de micile santaje ale copiilor pe care le fac pentru a obtine ceea ce doresc.

Ceea ce nu trebuie sa uiti este ca niciodata sanctiunile nu trebuie sa constea in pedepse corporale, dar atunci cand depaseste limitele il poti pedepsi privandu-l ce o placere sau de atentia ta. Aminteste-i ca nu i se cuvine totul si ca nu va primi nici un lucru decat daca este ascultator si il merita cu adevarat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ghid pentru alegerea mobilierului interior Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri