Diana TUDOSE, Psiholog Salvati Copiii Romania, ne vorbeste despre modalitatile de trasare a limitelor si stabilire a regulilor.

Regulile casei sunt utile de asemenea pentru c îl înva pe copil comportamente adecvate.
De pild, dac vrei s-i învei copilul s fie respectuos în relaie cu ceilali, regulile pot preciza comportamente de felul: „Batem la u înainte de a intra în camer”; „Cerem permisiunea înainte de a ne ridica de la mas”; „Vorbim politicos atunci când ne adresm celorlali”;

Vei gsi mai jos câteva recomandri astfel încât regula s fie eficient.

Stabilii un numr limitat de reguli (5-7 reguli)

Prea multe reguli înseamn control sporit asupra vieii copilului. Regulile eficiente reglementeaz doar acele situaii cu grad de risc pentru sntatea, dezvoltarea i sigurana copilului i familiei tale sau acelea în care sentimentele i drepturile altor persoane ar putea fi grav afectate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aluziva, noi detalii despre scandalul cu Zanni. A depus plângere împotriva lui: „Sunt la limită psihic” Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Implicai copilul!

Toi copiii se bazeaz pe prinii lor pentru stabilirea limitelor i a regulilor, îns vor dori s aib un cuvânt de spus în formularea lor. Este important s ascultai i punctul de vedere al copilului cu privire la alegerea regulilor dar i la stabilirea consecinelor ce decurg din nerespectarea unei reguli.

E posibil ca uneori s nu reuii s ajungei la un acord total asupra regulilor, ceea ce nu înseamn c acestea nu vor fi stabilite.

Ca printe, vei decide care vor fi regulile care vor modela comportamentul copilului tu. Atunci când nu ajungei la un acord, îi poi spune copilului, c dei nu este cea mai corect sau mai bun dintre reguli, este singura la care te poi gândi în momentul acela.

Stabilii reguli corecte i clare

O regul este corect când reglementeaz în egal msur comportamentul fiecrui membru al familiei.
De pild, regula „Întotdeauna bai la u înainte de a intra în camera prinilor” este nedreapt deoarece se aplic doar copiilor. Regula corect ar fi formulat astfel: „Ciocnim la u înainte de a intra în camera oricruia dintre membrii familiei noastre”.

Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cele mai încurajatoare citate despre succes

În acest fel, regulile nu sunt doar pentru copilul, ci sunt „regulile casei”. Comportamentul tu ca printe va fi corect atunci când chiar tu vei fi primul care respect regula.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri