Cum se diagnosticheaza o infectie urinara?
In general medicul discuta cu copilul dar si cu parintele, iar in cazul copilului mic diagnosticul este mai dificil pentru ca micutul nu poate spune ce simte si uneori singurul simptom pe care il are este febra. Se recolteaza urina atat pentru sumarul de urina cat si pentru urocultura, dar se pot face si alte investigatii precum analize sanguine, ecografie etc.
Tratament
Tratamentul consta in antiobioterapie, riscul complicatiilor fiind prea mare. Antibioterapiei se mai adauga sfatuirea ca micutul sa consume cat mai multe lichide pentru a “spala” cat mai mult rinichiul si a elimina tot mai multe bacterii, recomandandu-se urinarile dese dupa aportul suficient de lichide astfel incat urina sa fie transparenta si cat mai putin colorata. Se recomanda baile caldute dar fara spuma, sampon sau alte substante in apa.
In cazul unui copil mai mic de 3 ani antibioticele intravenoase si spitalizarea de scurta durata pot fi necesare.
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”