IN ACEST ARTICOL:
Copiii sunt adesea predispusi infectiilor pentru ca nu au inca dezvoltate toate mecanismele de aparare si imunitate astfel incat sa reziste unor infectii la fel ca un adult. Unele dintre cele mai frecvente infectii care apar in copilarie sunt reprezentate de cele ale tractului urinar, cele mai intalnite fiind pielonefritele si cistitele (infectia vezicii urinare).

Cum se diagnosticheaza o infectie urinara?

In general medicul discuta cu copilul dar si cu parintele, iar in cazul copilului mic diagnosticul este mai dificil pentru ca micutul nu poate spune ce simte si uneori singurul simptom pe care il are este febra. Se recolteaza urina atat pentru sumarul de urina cat si pentru urocultura, dar se pot face si alte investigatii precum analize sanguine, ecografie etc.

Tratament

Tratamentul consta in antiobioterapie, riscul complicatiilor fiind prea mare. Antibioterapiei se mai adauga sfatuirea ca micutul sa consume cat mai multe lichide pentru a “spala” cat mai mult rinichiul si a elimina tot mai multe bacterii, recomandandu-se urinarile dese dupa aportul suficient de lichide astfel incat urina sa fie transparenta si cat mai putin colorata. Se recomanda baile caldute dar fara spuma, sampon sau alte substante in apa.

In cazul unui copil mai mic de 3 ani antibioticele intravenoase si spitalizarea de scurta durata pot fi necesare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri