Adesea parintii intampina probleme in relatia cu copiii lor sau observa schimbarea comportamentului acestora dupa divort, primind intrebari despre parintele absent la care nu stiu sa raspunda. Sunt cazuri cand parintii se confrunta cu probleme de nerelationare intre copiii lor si parintii vitregi sau pur si simplu au ajuns intr-un impas privind relatia cu copilul lor. In zilele noastre sunt si copii care cer ajutorul psihologilor, tineri aflati la adolescenta care intreaba ce ar putea face ca relatia parintilor lor sa se imbunatateasca, cum ar putea sa intervina sau intreaba daca va trebui sa se desparta definitiv de unul din parinti si cum ar putea face fata unei astfel de situatii.
Copilul “abandonat”

Copilul se simte “abandonat” de unul din parinti si poate crede ca probabil nu merita iubirea acestuia, ca nu a venit la ziua lui sau de sarbatori sa ii aduca un cadou pentru ca el nu merita sa fie iubit de parintele absent.

Dorinta de a atrage copilul

Uneori parintii doresc sa ataraga copilul de partea lor si incerca sa-l “convinga” fie prin daruri, fie prin plimbari in parcuri de distractii sau mersul la filme de desene animate sau cumparaturi de haine. Copilul este pur si simplu hartuit iar el chiar isi iubeste ambii parinti, chiar daca se intampla sa se inteleaga cu vreunul mai putin bine decat cu celalalt.

Toate aceste situatii ii fac viata dificila copilului, iar mcitutul nu are mecanisme psihologice autodobandite de autoaparare pentru situatiile de stres asa cum sunt acestea. Unele actiuni ale parintilor il pot chiar soca. El sufera si uneori se simte asa singur... Trebuie comunicat intens cu micutul si trebuie sa i se spuna adevarul, sa inteleaga asa cum poate motivele despartirii parintilor si ca macar de una din parti este iubit, daca nu chiar de ambii parinti. Este indicat in astfel de situatii sa cereti ajutorul specilistilor, mai ales daca micutul prezinta si manifestari fizice, ca enuriazis (urinare nocturna, in pat) sau incapatanarea de a nu vorbi ori dureri de burta sau stari de greata inexplicabile etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri