30 Noiembrie 2009 publicat în Copil 1 share-uri

In primii ani de viata modelul educational al copilului este reprezentat de parinti. Astfel ca voi detineti rolul important in deprinderea unor abilitati ale micutului vostru, de aici si expresia cei 7 ani de acasa. Copilul cand este mic absoarbe precum un buretel tot ceea ce vede in jur si mai ales la parintii sai. Astfe, primul pas in educatia copilului este atentia pe care o acordati modelului acestia. Atat vreme cat voi va comportati exemplar, cel putin in fata copilului,

5. Responsabilitatea

Copilul trebuie invatat de mic sa nu mai minta si sa isi asume responsabilitatea faptelor pe care le face. In felul acesta ii dezvoltati si capacitatea de a-si alege atent actiunile in concordanta cu consecintele, invata sa gandeasca, sa planuiasca, sa premediteze. Fiecare fapta urata trebuie pedepsita (atentie, nu prin cuvinte jignitoare sau bataie, ci prin privarea de anumite activitati, de exemplu nu mai are voie la desene animate o zi). Apoi oferiti-i diverse sarcini minore. Uneori, daca este mic, copilului i se pare o activtate suprasolicitanta chiar si strangerea a catorva jucarii de pe jos si punerea la locul lor. Invatati-l sa faca curatenie, sa va ajute la mancare, sa inteleaga valoarea banilor care tot o responsabilitate este, chiar daca este mic.

6. Respectul

Micutul trebuie sa invete ca toti oamenii au drepturi, nu doar el. Spre exemplu daca el are chef de joaca iar voi aveti treaba, el trebuie sa va respecte si voua dorintele si sa gaseasca o solutie, de exemplu sa gaseasca un joc in care poate activa singur sau sa gaseasca o activitate doar pentru el. In asemenea situatii, ca tot am dat exemplul, ideal este ca micutului sa ii dati o sarcina de creatie, de exemplu sa deseneze, ca sa nu se simta refuzat de voi caci va veni ulterior sa va arate opera sa, iar voi trebuie sa ii aratati sinceritate (sa corectati daca este cazul) dar si apreciere ca s-a chinuit. Deasemenea cuvintele si sentimentele celorlati trebuie respectate, obiectele celorlalti (nu poate lua sau atinge orice, ci doar ceea ce este al lui).

Retail jobs

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri