Unele produse alimentare infectate cu microbi pot sa nu mai prezinte colonia microbiana, aceasta sa fi murit in umra consumului substantelor hranitoare, insa toxinele produse de aceasta colonie sa existe inca in aliment si tocmai acestea sa produca toxiinfectia alimentara.
Se recomanda sa va prezentati de urgenta la medic daca suspicionati posibilitatea existentei unei toxiinfectii alimentare la copil, caci toxinele patrund in celule in aproximativ doua ore de la infectare, ele putand fi inactivate ianinte de patrunderea intratisulara, astfel ca prezentarea tardiva la medic face tratamentul foarte dificil sau chiar... imposibil. De aceea se considera ca o toxiinfectie alimentara este o urgenta medicala.
Prevenirea toxiinfectiilor alimentare:
- citit termenul de valabiliatte al alimentelor si sa fiti atenti la perisabilitatea acestora, conditii de pastrare, aspect, miros etc. Spre exemplu iaurturile sau conservele nu trebuie sa fie “umflate” – semn de fermentare – ouale trebuie sa fie inscriptionate si cumparate din magazine avizate (in special cele de rata sunt cele care prezinta risc mai mare de intoxicare), cumparati carnea numai din locurile avizate si numai daca arata proaspat.
- Atentie la lactatele incorect depozitate, maioneze, conserve, produsele cu ciocolata sau frisca, prajituri, torturi, asigurati-va ca acestea sunt proaspete si obtinute in conditii curate si pastrate adecvat.
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie