Unele produse alimentare infectate cu microbi pot sa nu mai prezinte colonia microbiana, aceasta sa fi murit in umra consumului substantelor hranitoare, insa toxinele produse de aceasta colonie sa existe inca in aliment si tocmai acestea sa produca toxiinfectia alimentara.
Se recomanda sa va prezentati de urgenta la medic daca suspicionati posibilitatea existentei unei toxiinfectii alimentare la copil, caci toxinele patrund in celule in aproximativ doua ore de la infectare, ele putand fi inactivate ianinte de patrunderea intratisulara, astfel ca prezentarea tardiva la medic face tratamentul foarte dificil sau chiar... imposibil. De aceea se considera ca o toxiinfectie alimentara este o urgenta medicala.
Prevenirea toxiinfectiilor alimentare:
- citit termenul de valabiliatte al alimentelor si sa fiti atenti la perisabilitatea acestora, conditii de pastrare, aspect, miros etc. Spre exemplu iaurturile sau conservele nu trebuie sa fie “umflate” – semn de fermentare – ouale trebuie sa fie inscriptionate si cumparate din magazine avizate (in special cele de rata sunt cele care prezinta risc mai mare de intoxicare), cumparati carnea numai din locurile avizate si numai daca arata proaspat.
- Atentie la lactatele incorect depozitate, maioneze, conserve, produsele cu ciocolata sau frisca, prajituri, torturi, asigurati-va ca acestea sunt proaspete si obtinute in conditii curate si pastrate adecvat.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?