Unele produse alimentare infectate cu microbi pot sa nu mai prezinte colonia microbiana, aceasta sa fi murit in umra consumului substantelor hranitoare, insa toxinele produse de aceasta colonie sa existe inca in aliment si tocmai acestea sa produca toxiinfectia alimentara.
Se recomanda sa va prezentati de urgenta la medic daca suspicionati posibilitatea existentei unei toxiinfectii alimentare la copil, caci toxinele patrund in celule in aproximativ doua ore de la infectare, ele putand fi inactivate ianinte de patrunderea intratisulara, astfel ca prezentarea tardiva la medic face tratamentul foarte dificil sau chiar... imposibil. De aceea se considera ca o toxiinfectie alimentara este o urgenta medicala.
Prevenirea toxiinfectiilor alimentare:
- citit termenul de valabiliatte al alimentelor si sa fiti atenti la perisabilitatea acestora, conditii de pastrare, aspect, miros etc. Spre exemplu iaurturile sau conservele nu trebuie sa fie “umflate” – semn de fermentare – ouale trebuie sa fie inscriptionate si cumparate din magazine avizate (in special cele de rata sunt cele care prezinta risc mai mare de intoxicare), cumparati carnea numai din locurile avizate si numai daca arata proaspat.
- Atentie la lactatele incorect depozitate, maioneze, conserve, produsele cu ciocolata sau frisca, prajituri, torturi, asigurati-va ca acestea sunt proaspete si obtinute in conditii curate si pastrate adecvat.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară