Copiii sunt mai predispusi bolilor infectioase pentru ca ei nu prezinta un sistem imunitar maturat inca, fiind vulnerabili in fata atacurilor agentilor patogeni. Fiind copii, sunt pofticiosi, organismul lor se afla in crestere, astfel ca mananca mult, fiind atrasi in special de mancarurile bine condimentate, cum sunt cele de la fast-food-uri sau cele ambalate, ca chips-uri, pop-corn, conserve etc. Din pacate insa aceste alimente nu sunt foarte bune pentru sanatatea lor, fiind bogate in grasimi si toxine care le influenteaza negativ metabolismul si corpul lor aflat in formare.

Unele produse alimentare infectate cu microbi pot sa nu mai prezinte colonia microbiana, aceasta sa fi murit in umra consumului substantelor hranitoare, insa toxinele produse de aceasta colonie sa existe inca in aliment si tocmai acestea sa produca toxiinfectia alimentara.

Se recomanda sa va prezentati de urgenta la medic daca suspicionati posibilitatea existentei unei toxiinfectii alimentare la copil, caci toxinele patrund in celule in aproximativ doua ore de la infectare, ele putand fi inactivate ianinte de patrunderea intratisulara, astfel ca prezentarea tardiva la medic face tratamentul foarte dificil sau chiar... imposibil. De aceea se considera ca o toxiinfectie alimentara este o urgenta medicala.

Prevenirea toxiinfectiilor alimentare:
- citit termenul de valabiliatte al alimentelor si sa fiti atenti la perisabilitatea acestora, conditii de pastrare, aspect, miros etc. Spre exemplu iaurturile sau conservele nu trebuie sa fie “umflate” – semn de fermentare – ouale trebuie sa fie inscriptionate si cumparate din magazine avizate (in special cele de rata sunt cele care prezinta risc mai mare de intoxicare), cumparati carnea numai din locurile avizate si numai daca arata proaspat.
- Atentie la lactatele incorect depozitate, maioneze, conserve, produsele cu ciocolata sau frisca, prajituri, torturi, asigurati-va ca acestea sunt proaspete si obtinute in conditii curate si pastrate adecvat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri