IN ACEST ARTICOL:
Unul din doi copii ar trebuie sa poarte aparat dentar sau sa suporte anumite tehnici stomatologice de normalizare a danturii si oaselor maxilare. Din pacate, din acest procent de 50% de copii care necesita interventia stomatologului in buna formare a danturii, prea putini sunt dusi de parinti la medic, ajungand ca adulti cu serioare probleme ale danturi care din pacate nu mai pot fi �reparate� la aceasta varsta.

Cum stiti cand copilul are nevoie de interventia stomatologului?

Interventia stomatologului in lupta contra cariilor dar si in formarea corecta a danturii se poate realiza in mai multe sediente, uneri la lunga distanta intre ele, putand fi nevoie sa se astepte cresterea dintilor definitivi sau nu. Insa principalele semne pe care ar trebui sa le luati in considerare caci anunta o dantura anormala constau in:
- Aparitia precoce ori din contra, tardiva, a dintilor de lapte sau caderea acestora precoce sau tardiva.
- Copilul respira cu gura deschisa
- Trismusul nocturn: copilul isi scrasneste dintii in timpul somnului;
- Suge degetele sau degetul mare;
- Mesteca ciudat alimentele sau bea anormal lichidele din pahar;
- Dintii se suprapun anormal cand inchide gura, de exemplu dintii mandibulari sunt in fata celor maxilari sau nu se ating cu cei maxilari ori au puncte de contact cap la cap sau nu au deloc contacte la dintii anteriori etc.
- Cresterea suprapusa a dintilor, dintisorii strambi;
- Pocnirea articulatiei mandibulei in timpul masticatiei sau cand deschide gura mare;
- Imposibilitatea de a deschide gura mare etc.

Vizita la stomatolog

Specialistii sustin ca toti copiii ar trebui sa fie consultati de un medic ortodont pana la varsta de 7 ani. Cel mai bine ar fi sa il duceti la stomatolog cand are inca dintii de lapte.

Copilul trebuie desemenea invatat sa isi faca igiena orala, sa se spele atent si meticulos pe dinti, ci nu superficial, sa utilizeze corect periuta de dinti si sa respecte sensul miscarilor indicate pentru spalarea cu periuta, sa foloseasca ata dentara si sa se spele pe dinti dupa fiecare masa. Deasemenea sa foloseasca partea speciala a periutei pentru curatarea limbii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri