IN ACEST ARTICOL:
Unul din doi copii ar trebuie sa poarte aparat dentar sau sa suporte anumite tehnici stomatologice de normalizare a danturii si oaselor maxilare. Din pacate, din acest procent de 50% de copii care necesita interventia stomatologului in buna formare a danturii, prea putini sunt dusi de parinti la medic, ajungand ca adulti cu serioare probleme ale danturi care din pacate nu mai pot fi �reparate� la aceasta varsta.

Unul din doi copii ar trebuie sa poarte aparat dentar sau sa suporte anumite tehnici stomatologice de normalizare a danturii si oaselor maxilare. Din pacate, din acest procent de 50% de copii care necesita interventia stomatologului in buna formare a danturii, prea putini sunt dusi de parinti la medic, ajungand ca adulti cu serioare probleme ale danturi care din pacate nu mai pot fi “reparate” la aceasta varsta.

De ce este importanta dantura?

Poate la o prima vedere ati crede ca principalul aspect este cel estetic. Si de ce sa neglijam imaginea, cand este atat de importanta in viata profesionala, dar si personala a copilului cand va ajunge la maturitate? Trecand insa peste aceste aspecte care, repet, nu sunt deloc de neglijat, trebuie sa stiti ca o dantura cu o ocluzie deficitara (dintii nu se ating intre ei cum trebuie atunci cand gura este inchisa sau cand se misca mandibula in fata si in lateral), dar si cu dinti incorect asezati poate avea urmari destul de seriose in timp, cum ar fi:

- Facilitarea aparitiei cariilor. Cariile reprezinta mediu de infectivitate si prin inghitirea salivei se poate perturba functia digestiva a stomacului, dar si a intestinelor, urmand sa apara probleme in sfera aparatului digestiv de la infectii pana la constipatie sau alte tulburari. Deasemenea in inspir microbii din gura pot ajunge in plamani, astfel persoana respectiva face des infectii respiratorii, raceste des, i se umfla frecvent amigdalele, are mai mereu nasul infundat, ca sa nu mai atragem atentia asupra mirosului neplacut al repiratiei. Mediul din cavitatea bucala in care dintii prezinta carii predispune si la aparitia aftelor bucale.
- Ocluzia incorecta duce la dureri ale articulatiei mandibulei de exemplu (articulatia temporomandibulara), la tocirea si afectarea rapida a dintilor, la “tocarea” incorecta a hranei, la tulburari de vorbire si respiratie si poate culmina cu deformari ale oaselor maxilare care se produc in timp si care afecteaza secundar chiar si pozitia coloanei vertebrale prin pozitiile vicioase ale capului;
- Dantura nesanatoasa poate duce in timp si la alte afectiuni, ca cele renale, circulatorii, cardiace, gastrice, aceste afectiuni fiind favorizate in special de predispunerea la infectii pe care o poate da dantura.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri