Tulburarile de tranzit apar si la varste fragede, prezenta lor fiind relatata medical inca de cand copilul se afla in fasa. Tulburarile de tranzit sunt reprezentate de toate manifestarile care au loc in urma unei digestii anormale, cum ar fi: diareea, constipatia, meteorismul (balonarea), crampele abdominale, defecatie dureroasa (eliminarea scaunului cu direri) etc.

Cand este cazul sa consultati medicul?

Toti copiii trec prin perioade de constipatie, dar aceasta nu inseamna ca aceasta se va croniciza. Sunt insa cateva semne care anunta tulburarea de lunga durata a tranzitului, cum ar fi:
- Copilul se simte profund tulburat de simptomatologia pe care o are;
- Cand constipatia dureaza mai mult de trei saptamani;
- Cand apar leziuni perianale tegumetare, fisuri, scaun cu sange sau scaun foarte dureros, durere care se repeta;
- Cand banuiti hemoroizi sau proemina mucoasa;
- Cand copilul simte nevoia sa merga la toaleta, dra nu face nimic.

In ce consta tratamentul constipatiei la copii?

Tratamentul consta in cele mai multe din cauzuri in schimbarea alimentatiei si introducerea unui program de sport in viata copilului. Dieta copilului trebuie sa cuprinda mai multe fibre, cereale cu lapte, fructe si lactate, in special cele fermentate (ca iaurt sau branzeturi).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Uneori, daca scaunele sunt foarte dureroase, se pot recomanda supozitoarele cu glicerina care functioneaza ca emolient in timpul scaunului. Uneori, insa NUMAI la indicatiile medicului, ii puteti administra copilului laxative.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri