Cand este cazul sa consultati medicul?
Toti copiii trec prin perioade de constipatie, dar aceasta nu inseamna ca aceasta se va croniciza. Sunt insa cateva semne care anunta tulburarea de lunga durata a tranzitului, cum ar fi:
- Copilul se simte profund tulburat de simptomatologia pe care o are;
- Cand constipatia dureaza mai mult de trei saptamani;
- Cand apar leziuni perianale tegumetare, fisuri, scaun cu sange sau scaun foarte dureros, durere care se repeta;
- Cand banuiti hemoroizi sau proemina mucoasa;
- Cand copilul simte nevoia sa merga la toaleta, dra nu face nimic.
In ce consta tratamentul constipatiei la copii?
Tratamentul consta in cele mai multe din cauzuri in schimbarea alimentatiei si introducerea unui program de sport in viata copilului. Dieta copilului trebuie sa cuprinda mai multe fibre, cereale cu lapte, fructe si lactate, in special cele fermentate (ca iaurt sau branzeturi).
Uneori, daca scaunele sunt foarte dureroase, se pot recomanda supozitoarele cu glicerina care functioneaza ca emolient in timpul scaunului. Uneori, insa NUMAI la indicatiile medicului, ii puteti administra copilului laxative.
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”