5. Lovirea copilului il invata la violenta, dar totodata ii arata o slabiciune a parintelui care nu gaseste o solutie frumoasa atunci cand simte ca pierde controlul.
6. Empatia, afectiunea si blandetea sunt atitudini de care copilul are nevoie in dezvoltarea sa, asa invata sentimentul de incredere, stima de sine nu ii este afectata si interactiunea sa cu ceilalti copii si lumea din jur este una buna si stabila. Atunci cand copilul este bruscat, toate acestea dispar brusc, ramanand inchis in el, inadaptat, timid, dependent, dezorientat.
7. Bruscarea copilului ii inhiba dezvoltarea, imaginatia si inteligenta. Aceasta pentru ca el se va teme sa mai puna in aplicare ceea ce ii trece prin minte, pierzand cu desavarsire initiativa.
8. Bruscarea ii ofera copilului pe viitor o metoda de rezolvare a problemelor, deloc buna, constructiva si acceptata in comunitate.
9. Bruscarea copilului ii ofera acestuia un “control” din afara, dar nu-l invata cum sa deprinda propriul sau control.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.