5 Mai 2010 publicat în Copil 23 share-uri

Multi patinti apeleaza la bruscarea copilului inca de cand acesta este bebelus si plange prea mult. Multi parinti considera ca o mica palmuire la fundulet e numai buna pentru a-i opri pe copii din actiunile rele sau obraznice si pentru a-i linisti, chiar daca efectul... nu tine mult.

Multi patinti apeleaza la bruscarea copilului inca de cand acesta este bebelus. Multi parinti considera ca o mica palmuire la fundulet e numai buna pentru a-i opri pe copii din actiunile rele sau obraznice si pentru a-i linisti, chiar daca efectul... nu tine mult.

Insa aceasta “tehnica” educationala are efecte negative asupra comportamentului, dezvoltarii si perceptiilor copilului pe termen lung. De aceea va propunem sa discutam efectele negative care sa va determine sa va razganditi in a va pliciui copilul si totodata va invitam sa cititi articolul “Dilema parintilor – cat de autoritari sa fiti cu cel mic?” si “Sindromul copilului zdruncinat”.

9 motive pentru a nu-ti brusca copilul

1. Intr-adevar palmuirea il opreste pe copil din activitatea rea, insa el face trasnai tocmai pentru ca nu a inteles care este motivul rau din activitatea sa, astfel ca va repeta respectiva actiune si nu isi va corecta comportamentul. Cel mai bine este sa discutati cu el si sa-i motivati pe intelesul lui de ce nu este bine ce face.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

2. Bruscarea il determina sa inteleaga ca nu face bine, chiar daca nu stie de ce, insa tocmai de aceea nu va sti sa aleaga actiunile care sunt bune, astfel ca le va ascunde pe toate in fata parintelui. Este primul pas de indepartare dintre parinte si copil. Copilul se izoleaza, face trasnaile dar si lucrurile bune pe ascuns, devenind totodata si un bun manipulator.


3.
Interiorizarea copilului si dezvoltarea temerilor, micutii retin ca au fost palmuiti, insa uita repede motivele. Fiti blanzi si intelegatori, doar sunt copiii vostri.

4. Lovirea copilului nu il invata ce e bine si ce e rau, dar ii ofera modelul de reactie atunci cand ceva nu ii convine. Astfel il va lovi si el pe fratele mai mic cand nu va fi de acord cu actiunile lui, apoi pe copiii din jur, iar mai tarziu va lua acest comportament autoritar si in familie, caci acesta i-a fost la randul sau modelul. Poate chiar... si voua, parintilor, v-a fost acordat acest "model educational" in copilarie.

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri