6 August 2010 publicat în Copil 64 share-uri

Copiii au uneori nevoie de pedepse pentru a intelege ca nu pot face chiar tot ce le trece prin minte fiindca unele din actiunile lor au urmari neplacute pentru ceilalti iar trairea intr-o societate inseamna sa nu ii deranjezi, atat cat se poate, pe cei din jur.

Pedeapsa este utila in educatia copilului atata vreme cat nu include niciun fel de violenta, atat fizica, dar si verbala sau psihica. Pur si implu prin pedeapsa copilul trebuie sa inteleaga acelasi lucru cu a suporta consecintele faptelor lui.

Pune-l sa repare

Atunci cand face o prostioara, pune-l sa-si repare greseala daca se poate. De exemplu daca a facut mizerie, sa stranga dupa el, sa faca oridine si sa spele (chiar daca in urma lui veniti si voi, bine ar fi sa nu va observe).

Lasa-l sa simta lipsa

A sticat o jucarie care ii placea? Nu ii lua alta in schimb timp de cateva luni si explica-i ca trebuie sa le ingrijeasca si sa le aprecieze pentru ca nu se stie cand va mai primi altele, daca va mai primi. Povesteste-i ca alti copii n-au jucariile lui si daca el nu le vrea, i le puteti lua pe toate ca sa le dati altora ce au mai multa grija si se bucura mai mult de ele. Insa nu-l certati, vorbiti-i cu blandete, chiar daca ii spuneti toate aceste lucruri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Trimite-l in camera

Atunci cand vorbeste urat sau tipa spune-i ca mai bine se duce la el in camera sa stea singur daca nu ii place sa vorbeasca frumos cu ceilalti si eventual sa iasa de acolo atunci cand considera ca este demn de respect.

Lasati-l sa indure rusinea

Atunci cand minte sau cand se tavaleste aratati-le si celor din jur ce a facut. Daca i-a mintit, dati-l de gol, daca s-a murdarit, nu il schimbati ci lasati-l murdar o vreme sa observe cum toti cei din jur se feresc de el sau il arata cu degetul. Asa va invata ca ceea ce face are consecinte neplacute si ca atata vreme cat nu va asculta iese de sub protectia voastra parinteasca.

Si cea mai grea pedeapsa...

Este aceea de a va tine de cuvant! Copiii inteleg in felul acesta ca nu e nicio speranta sa joace teatru, sa planga sau sa tipe, caci tot nu vor obtine o pasuire din partea voastra. Pe de alta parte in felul acesta ii invatati ce inseamna a respecta cuvantul spus, caci primul model pentru copii sunt parintii.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri