IN ACEST ARTICOL:
Vara copiii sunt foarte expusi razelor soarelui, atat bebelusii cat si copiii mai mari. Ei necesita o ingrijire adecvata si o expunere moderata la soare in functie de vartsa, fiindca pielea lor este in continua devoltare si nu prezinta inca mecanismele de aparare fata de arsurile solare.

Copiii mici se joaca in soare, mai ales daca ii luati cu voi la distractii, la plaja, la bazin sau la mare. Ei au tendinta de a uita de trecerea timpului fiindca joaca ii captiveaza si astfel pot sta ore intregi in soare jucandu-se in apa, construind castele de nisip sau participand la jocurile de pe plaja.

In felul acesta pielea lor este expusa soarelui si risca arsuri ale pieleii.

Bebelusii nu se recomanda sa fie expusi la soare, poate chiar pana la varsta de un an, insa oricum soarele ii va prinde si pe ei in micile plimbari in carucuior alaturi de mamica, suficient cat sa le stimuleze metabolismul si totodata, daca mamica nu este atenta, suficient cat sa confere arsuri solare.

Arsurile solare la bebelusi sunt demne de luat in considerare si trebuie consultat medicul pediatru atunci cand se produc. Micutul este usor apatic, lipsit de energie dar totusi sensibil, plange, nu mai papa ca de obicei, iar pielea ii este rosie, fierbinte si nu ii mai place cand il atingi. Uneori pielea poate fi usor umflata atunci cand arsurile sunt mai grave.

Copiii mai mari stiu sa vorbeasca si este mai usor sa deduceti ca se simt rau, va spun ca ii ustura pielea care este fierbinte si rosie, in cazuri mai grave prezentand chiar basici.

Cum pot fi prevenite arsurile solare la copii?

Parintii trebuie sa aiba grija la cateva reguli foarte importante:

- copiii, indiferent de varsta, sa poarte ochelari de soare fiindca lumina puternica le poate afecta retina;
- bebelusii trebuie obligatoriu sa poarte permanent palariuta cand sunt scosi la plimbare si hainute subtiri, vaporoase, din in sau bumbac, cu maneci lungi si pantalonasi lungi;
- copiii trebuie unsi la fiecare doua ore cu lotiuni pentru protectia solara;
- folositi lotiuni de protectie solara cu factor mare (35 sau chiar 50 pentru copiii sub 3 ani);
- Copiii sub 6 luni nu au voie sa fie unsi cu creme de protectie solara;
- Se recomanda sa puneti umbreluta la caruciorul copilului;
- Scoateti copiii mici la plmbare pana in prele 11:00 si dupa 18:00;
- Copiii sub un an nu trebuie luati la plaja;
- Hidratati intens copiii, aproximativ un pahar cu apa plata la fiecare jumatate de ora sau mai des. Oferiti-le multe fructe si legume.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri