Fiecare copil are la un moment dat un vis urat care il sperie si il neslinisteste. Unii copii prezinta chiar frecvent cosmaruri si adesea sunt repetitive.

Cosmaruri in care viseaza cadere

Se poate intampla ca micutul sa viseze o cadere in gol, fie intr-o prapastie, fie de pe marginea unei cladiri sau chiar de pe un nor. Adesea nu stie ce este jos, acolo unde ar trebui sa ajunga, ceea ce il sperie si mai tare.

Aceste cosmaruri apar atunci cand in viata lui intervine o schimbare pe care nu o poate controla si nu stie unde duce. Aceasta schimbare este insa neasteptata si micutul nu mai are sentimantul stabilitatii si al sigurantei. Se poate intampla de exemplu in cazul unui dovort sau atunci cand copilul este obligat sa faca ceva ce nu ii place sau nu este multumit cu ceea ce face, poate vrea mai mult si nu gaseste o solutie.

Aceste cosmaruri mai pot sa apara cand copilul are o infectie la ureche, de aceea trebuie sa il duceti la medic daca ati aflat ca are astfel de cosmaruri, iar daca este indeparata ipoteza patologica, atunci va puteti gandi la necesitatile psihice ale copilului. Comunicati cu el si explicati-i ca este in siguranta langa voi si ca ii veti oferi sprijin nelimitat. Copilul mai are nevoie in astfel de perioade si de multa afcetiune din partea voastra pentru a se simti in siguranta, de fapt de afectiune are nevoie de fiecare data cand are cosmaruri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Cosmaruri cu insecte

Copilul mai poate visa ca patutul ii este invadat de una sau mai multe insecte sau camera ii este invadata de acestea. De obicei ei viseaza aceasta atunci cand se simt amenintati in ascuns, cand banuiesc o amenintare dar nu reusesc sa o repereze constient. De exemplu atunci cand urmeaza sa vina pe lume un fratior sau cand sunt persoane noi in casa care au venit sa stea la voi pentru o perioada mai lunga de timp.

Atnci cand copilul are cosmaruri fiti atenti la ceea ce s-a intamplat in ultima perioada in viata lui sau cu o zi in urma, inainte de noaptea in care a visat urat. Discutati cu el despre temerile pe care le are si acordati-i cat mai multa afectiune pentru a redobandi sentimentul de siguranta si apreciere.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri