Fumatul a devenit tot mai frecvent in randul copiilor, motivele acestui viciu fiind multiple.

Fie cei din anturaj fumeaza, fie parintii lor sunt fumatori ori un “erou” al lor fumeaza, asadar vor incerca si ei tigara in dorinta de a parea mai maturi, de a se impune in cercul de prieteni cu noua lor preocupare de “om mare” ori pur si simplu din curiozitate.

Daca sunteti parinti fumatori

Daca sunteti fumatori, vorbiti cu copiii vostri despre acest viciu. Primul lor model in viata sunteti voi, insa ei trebuie sa inteleaga ca nu sunteti perfecti, ca faceti si voi greselile voastre, ca le regretati si ca sperati ca ei sa invete din greselile voastre, sa evolueze mai mult ca voi atat spiritual, cat si ca sanatate si stil de viata.

Copiii pot fura din tigarile pe care voi le uitati pe masa, de aceea este bine sa le spuneti ca subjuga omul, ca il fac dependent si ca cel mai bine ar fi sa le evite. Ca stiti ca vor avea curiozitatea sa vada cum sunt si ca preferati ca acel prim fum sa-l traga in fata voastra, pentru a-l putea influenta, spunandu-i cat e de neplacut, ca ineaca, miroase urat si mai strica si sanatatea. Este important ca micutul sa se simta apropiat de voi si sa stie ca poate fi sicer, caci si voi va asteptati la anumite reactii ale lui.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine!

Explicati-i ca poate decide singur daca doreste sau nu sa se apuce de fumat, dar undeva dupa 25 de ani cand va avea independenta financiara si mai ales cand va avea un sistem de valori format. Invatati-l ca are multe calitati si valori proprii, ca atare nu are nevoie de fumat pentru a parea mai “cool” si pentru a se integra mai bine in grupul de prieteni. Cei care il vor dori fumator pentru a-l avea prieten nu ii sunt cu adevarat prieteni, caci altfel i-ar pasa de el si de sanatatea lui.

Daca nu fumati, dar banuiti ca micutul o face

Copiii se pot apuca de fumat mai devreme de adolescenta, fiind curiosi. In adolescenta riscul de a se apuca de fumat este si mai mare fiindca doresc sa se simta independenti si mai ales sa cucereasca. Au nevoie de multa afectiune si mai ales apreciere din partea celor din jur, de aceea se recomanda ca tocmai in aceasta perioada sa aveti o relatie foarte stransa cu ei, sa ii luati in excursii (inclusiv prietena/prietenul despre care este musai sa aflati), sa ii duceti la film, la teatru, in parc si asa mai departe.

Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri