Jucariile prezinta un rol foarte important in dezvoltarea psihica si emotionala a copilului tau, el interactioneaza cu ele, dezvolta afectiune, le ingrijeste si chiar i se par de nelipsit. Jucariile se transforma apoi in jocuri si mai tarziu chiar in carti: de colorat, carti cu animale despre care invata cand ii citeste parintele, apoi cartile de povesti si cele de la scoala.

Pentru scolari

Acestia deja invata sa citeasca si sa scrie, asadar jocurile de inteligenta mai dificile sunt potrivite pentru ei. Initial pot incepe cu jocuri de unire a punctelor, de strecurare in labirint sau chiar integrame de copii, apoi jocurile de acuitate vizuala (cum sunt cele de pe calculator cu bile sau forme identice), alte jocuri pe calculator (de exemplu cele care cer sa se scoata o masina din parcare sau care cer gasirea unei solutii la diverse probleme), jocuri de strategie pentru copiii. Tot la aceasta varsta jocurile de grup au un rol important in dezvoltarea capacitatii de interactionare si integrare in diverse grupuri si totodata de dezvoltare a spiritului competitiv. Copiii invata sa citeasca si astfel le puteti selecta lecturi interesante si distractive pentru varsta lor.

Fiindca sunt deja mari, ii puteti inscrie acum la diverse sporturi daca nu ati facut-o inca si ii puteti trimite in tabere de vara educationale. In jurul varstei de 9 ani copiilor li se dezvolta foarte mult abilitatile, de aceea parintele trebuie sa fie atent la inclinatiile copilului si sa i le cultive sau sa le caute. De aceea copilul trebuie trimis in cat mai multe activitati: sporturi, dans, sa invete sa cante la un instrument sau cu vocea, sa compuna (ce vrea el, nu doar ce i se da la scoala), sa picteze, sa faca diverse inventii (de exemplu o inventie pe luna poate fi o tema pe care sa i-o dati) si asa mai departe.

Dezvoltarea copilului este strans legata de joc, de aceea trebuie stimulat in permanenta si incurajat sa incerce si sa testeze acele activitati care au rol educativ si constructiv in plan psiho-emotional, social si fizic.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri