A vorbi copilului sincer despre sexualitate reprezinta una din responsabilitatile parintelui in procesul de educare a micutului. Curiozitatea copilului privind modul in care a venit pe lume incepe inca de la 3-4 ani, perioada in care incep primele informatii sexuale pe care parintele trebuie sa i le ofere copilului.

Din cartile de educatie sexuala special destinate tinerilor, acestia invata si metodele de protejare atat impotriva unei sarcini nedorite, cat si fata de bolile cu transmitere sexuala. Vor afla ca acestea exista, vor afla care sunt aceste boli si cum sa se fereasca de ele.

Chiar si cu aceste informatii tot vor avea nelamuriri, de exmplu nu va scrie nicaieri cum se cucereste un partener cand sunt indragostiti. De aceea trebuie sa pastrati o relatie deschisa cu copilul, sa ii permiteti sa va intrebe orice si sa nu-l mintiti, caci mai devreme sau mai tarziu va afla si va fi dezamagit, cautand informatiile adevarate in alta parte. De asemenea, chiar daca este mic, e indicat sa ii raspundeti la intrebarile despre sexualitate pe intelesul sau, altfel va cauta raspunsurile in alta parte, intreband alte persoane sau copii si de multe ori ceea ce afla s-ar putea sa nu fie deloc ceea ce v-ati fi dorit sa inteleaga.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Caria dentară – ce este și cum se tratează Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Nu ironizati niciodata intrebarile sau comportamentul copilului (de exemplu are 7 ani si va spune ca ii place de o fata/un baiat). Ascultati-l cu atentie in tot ceea ce are de spus, avantajul va fi ca va vorbeste deschis si astfel aflati si ce ii trece prin minte, mentinandu-va un bun prieten si confident pentru el.

O alta problema a parintilor este legata de mastrubare. Copiii incep sa isi descopere corpul si astfel ajung si in zonele genitale. Acest aspect este perfect normal, iar daca informatiile sexuale i-au fost deja oferite va intelege ca anumite gesturi isi au sau nu rostul ori utilitatea. Fiecare om isi descopera sexualitatea mai intai singur si este un proces normal in cresterea si maturizarea copilului/adolescentului. Inca de mici, cautandu-si identitatea corporala, copiii se pot atinge in zonele genitale, dar aceasta nu inseamna ca gestul lor inocent trebuie corelat cu sexualitatea. Ei trebuie ghidati usor spre alte gesturi, insa nu le interziceti cu desavarsire, facand din orice subiect ce tine de sexulaitate un tabu, caci altfel vor dezvolta inhibitii si probleme sexuale serioase la maturitate, afectandu-le atat viata persoanal, cat si cea sociala.

Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri