Copilul isi doreste sa descopere lumea din jur inca de cand este bebelus, iar cand creste mai mare isi doreste sa ajunga precum primele sale modele: parintii.

Copilul isi doreste sa descopere lumea din jur inca de cand este bebelus, iar cand creste mai mare isi doreste sa ajunga precum primele sale modele: parintii.

Astfel ca incep sa copieze comportamentul acestora in diverse situatii: fie ei devin parinti (se joaca de-a mama si de-a tata), fie devin bucatari, isi doresc sa mestereasca prin casa, sa “repare” aparatele, sa machieze papusile sau chiar sa defileze in hainele paritnilor si asa mai deprate, toate acestea pentru ca vor sa inteleaga, intr-un mod inconstient, stilul de viata al celorlalti, sa experimentele acele modele pe care le-au intalnit, sa descopere cum este sa fii asa.

Tocmai pentru ca aceasta dorinta le vine in mod natural copiilor, parintii pot profita in timpul lor liber si pot roganiza impruena cu copiii diferite jocuri de rol.

Inainte de un astfel de joc parintele trebuie sa discute cu copilul care crede ca sunt atributiile rolului pe care il doreste micutul, cum remediaza posibilele greseli si ce asteptari are de la rolul sau. In felul acesta il veti ajuta pe micut sa capete foarte multe informatii despre ceea ce inseamna rolul pe care urmeaza sa-l joace, care sunt beneficiile aduse, cat de dificil este dar si alte aspecte importante.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Spre exemplu puteti fi cei care faceti curatenie, in felul acesta va invata, sub atenta voastra ghidare, unde este locul lucrurilor in casa si ce inseamna o curatenie, cum se intretin obicectele, cum se aseaza hainele in dulap si asa mai departe. Un alt joc util este cel de-a bucatarul, astfel mciutul va poate ajuta cu entuziasm in bucatarie, doar sa aveti grija sa nu se raneasca.

Atunci cand se joaca de-a doctorul, il puteti invata mecanismele de preventie sau care sunt obicetele care pot rani sau obiceiurile care pot duce la imbolnavire. Astfel micutul poate mai departe sa isi invete “pacientii”.

La o anumita varsta, copiii doresc sa imbrace hainele parintilor, fetitele sa se machieze pentru ca asa face mami sau asa obisnuiesc oamenii mari. Desigur, si in aceasta situatie se poate profita pentru ca micutul sa fie educat: spre exemplu il puteti invata cu acest prilej cum sa se imbrace, care sunt criteriile dupa care ar trebui sa isi aleaga hainele, ce este frumos pentru varsta lor si ce nu, cum sa isi aranjeze parul, de ce nu este potrivit machiajul pentru aceasta varsta sau tocurile de exemplu.

Numerologie: APRILIE 2023 – O lună extraordinară pentru a ne echilibra relațiile! Energia lui 2 este mai puternică ca niciodată Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri