Rosul unghiilor este un tic cu care se lupta atat copiii, cat si adultii. Care este exact cauza dezvoltarii acestui comportament nu se stie exact, insa este clar ca exista o legatura stransa intre rosul unghiilor si stres.

Substantele pe unghii

Substantele pe unghii nu le sunt neaparat folositoare copiilor, ba chiar le poate face mai mult rau. De exemplu ardeiul iute sau alte substante picante le poate afceta digestia micutilor.

O buna solutie este recompensa pentru prima reusita, mai exact atunci cand dupa ingrijirea unghiilor nu si le-au mai ros timp de cateva zile, unghiile lor nu mai prezinta semnele roaderii.

Pentru baietei ar putea fi util un joc care le va tine mainile ocupate, iar pentru fetite explicatia ca vor avea unghii frumoase care nu se mai rup ar putea fi motivanta. Daca este adolescenta, recompensati-o cu o programare la un salon unde sa isi faca o manichiura foarte frumoasa, astfel incat sa intekeaga cat de importanta este frumusetea si sanatatea unghiilor si rolul estetic deosebit pe care mana, in general, il are mai ales pentru o femeie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ghid pentru alegerea mobilierului interior 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Nu va asteptati sa corectati acest tic repede, trebuie sa va inarmati cu rabdare si cu cat sesizati mai repede ca micutul isi roade unghiile si incercati sa combateti acest comportament, cu atat va fi mai usor pentru el. Nu neglijati cauzele de stres care determina acest comportament, ci incercati sa le combateti. De exemplu daca are o lucrare sau este ascultat, explicati-i ca tot il iubiti chiar daca uneori nu are rezultate maxime. Realizati ca si tensiunile familiale pot avea un impact major in comportamentul copilului, certurile sau divortul il pot afecta suficient. In cazul in care nu reusiti sa rezolvati problemele de stres ale micutului, nu ezitati sa contactati o persoana specializata in psihologia copilului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri