Institutiile de cultura au inceput sa dezvolte din ce in ce mai mult, cursuri de arta, special destinate copiilor, ceea ce este un lucru apreciabil. Astfel, parintii au la indemana tot mai multe instrumente ajutatoare pentru a-si educa copiii. Daca vrei sa incurajezi o minte creatoare inscrie-ti copilul la un curs de arta!

Garbo.ro va face doua sugestii pentru Bucuresti si Cluj:

Ocean Diorama curs de arta pentru copii cu varste cuprinse intre 5 -10 ani, la Galeria Mora din Bucuresti si un curs de arta pentru copii care se desfasoara la Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca:

Ocean Diorama este un nou curs de arta ce va stimula imaginatia si creativitatea copiilor, plecand de la fauna oceanelor si ajungand la o lucrare plastica tridimensionala populata cu corali, pesti, alge, meduze si alte vietuitoare reale sau imaginare.

Pe parcursul a 5 sedinte de lucru, copiii vor crea o macheta tridimensionala a unui microclimat imaginar de tip oceanic, o diorama de dimensiuni reduse, pe care fiecare o va imagina si o va crea in mod personal, in functie de propria imaginatie, sub indrumarea atenta a profesorului.

Cu fiecare etapa de realizare a dioramei, copiii vor lucra cu materiale diferite (hartie, pasta ceramica, sarma, textile etc.), pe care le vor combina prin diverse tehnici artistice (pictura, modelaj, colaj), dezvoltand astfel noi abilitati plastice.

Pe langa insusirea unor tehnici artistice de baza, copiii vor primi informatii despre fauna oceanica, ecosistemul natural al apelor, despre fenomenul de poluare si vor fi initiati in procesul de reciclare.

Durata cursului: 5 saptamani

Cursul este alcatuit din 5 sedinte a cate 2 ore si incepe in data de 10 octombrie in fiecare duminica, intre orele 10:00 - 12:00, cu o pauza de 10 min.

Inscrierile se fac pana pe data de 6 octombrie
in scris la adresa de e-mail:
cursuri.galeriamora@gmail.com
la telefon 021 316 55 41 (intre orele 10:00 – 16:00) sau M. 0726 345 751

Costul cursului, care include toate materialele folosite, este de 250 Lei.
Pentru rezervarea locului se va plati anticipat taxa de 10c lei, restul de 150 lei urmand a fi achitat la prima sedinta de curs.

Atelierele de creatie conduse de Attila Graff & Cristina Gagiu la Fabrica de Pensule din Cluj 9.10.2010 – Durata cursului: 6 saptamani (9.10.2010 – 13.11.2010) in fiecare sambata, orele 14.00 – 18.00.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dezvoltati creativitatea copiilor, prin cursuri de arta!.