Copiii sunt adesea agresivi fiindca nu manifesta inca un bun control asupra emotiilor si furiilor lor, asadar atunci cand simt ca pierd controlul devin agresivi.

Ajuta-l sa constientizeze cand este nervos. Vorbeste cu el si intreaba-l ce simte cand se manifesta violent, in felul acesta involuntar va invata sa isi dea singur seama, cu timpul.

Apoi, oferiti-i solutii. De exemplu daca ceva nu ii reuseste, poate este mai bine sa creara ajutor decat sa arunce cu toata constructia in perete. Daca un prieten ii ia jucaria, ar putea sa i-o ceara decat sa il loveasca.

Nu ii cereti de prima data sa reuseasca ceva. Aveti rabdare si indrumati-l atent, caci voi sunteti mentorii lui. Are nevoie de carma voastra, chiar daca sfaturile sau ideile i le dati indirect, de exemplu ii propuneti solutii la greutatile lui, dar el singur le pune in aplicare.

Invatati-l sa ceara iertare. Aceasta maniera ascunde multe: spre exemplu, atunci cand cineva o face a cosntientizat ca a grsit si nu numai, chiar recunoaste aceasta prin scuzele cerute. De asemenea, dezvolta cu timpul o empatie fata de ceilalti mai mare, ajutand copilul sa inteleaga mai usor urmarile faptelor sale raportate la ceilalti.


Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani în industria de turism dintre care 7 pe...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri