Ajuta-l sa constientizeze cand este nervos. Vorbeste cu el si intreaba-l ce simte cand se manifesta violent, in felul acesta involuntar va invata sa isi dea singur seama, cu timpul.
Apoi, oferiti-i solutii. De exemplu daca ceva nu ii reuseste, poate este mai bine sa creara ajutor decat sa arunce cu toata constructia in perete. Daca un prieten ii ia jucaria, ar putea sa i-o ceara decat sa il loveasca.
Nu ii cereti de prima data sa reuseasca ceva. Aveti rabdare si indrumati-l atent, caci voi sunteti mentorii lui. Are nevoie de carma voastra, chiar daca sfaturile sau ideile i le dati indirect, de exemplu ii propuneti solutii la greutatile lui, dar el singur le pune in aplicare.
Invatati-l sa ceara iertare. Aceasta maniera ascunde multe: spre exemplu, atunci cand cineva o face a cosntientizat ca a grsit si nu numai, chiar recunoaste aceasta prin scuzele cerute. De asemenea, dezvolta cu timpul o empatie fata de ceilalti mai mare, ajutand copilul sa inteleaga mai usor urmarile faptelor sale raportate la ceilalti.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.