Ajuta-l sa constientizeze cand este nervos. Vorbeste cu el si intreaba-l ce simte cand se manifesta violent, in felul acesta involuntar va invata sa isi dea singur seama, cu timpul.
Apoi, oferiti-i solutii. De exemplu daca ceva nu ii reuseste, poate este mai bine sa creara ajutor decat sa arunce cu toata constructia in perete. Daca un prieten ii ia jucaria, ar putea sa i-o ceara decat sa il loveasca.
Nu ii cereti de prima data sa reuseasca ceva. Aveti rabdare si indrumati-l atent, caci voi sunteti mentorii lui. Are nevoie de carma voastra, chiar daca sfaturile sau ideile i le dati indirect, de exemplu ii propuneti solutii la greutatile lui, dar el singur le pune in aplicare.
Invatati-l sa ceara iertare. Aceasta maniera ascunde multe: spre exemplu, atunci cand cineva o face a cosntientizat ca a grsit si nu numai, chiar recunoaste aceasta prin scuzele cerute. De asemenea, dezvolta cu timpul o empatie fata de ceilalti mai mare, ajutand copilul sa inteleaga mai usor urmarile faptelor sale raportate la ceilalti.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?