Copii, ati terminat scrisoarea catre Mos Craciun? Caci Mosul va aduce cadouri tuturor copiilor care au fost cuminti!


Dar cine este Mos Craciun? De unde vine el? Va invit sa dezvaluim impreuna povestea Mosului...

Despre Mos circula mule povesti. Nimeni nu stie sigur cine este el si de unde vine. Dar se stie ca Mosul traia candva intr-un sat plin de copii. El avea o casuta mica la marginea satului si era un mester atat de priceput... Desi era sarac, strangea si lucra tot anul cu toata dragostea jucarii pentru coii, jucarii frumoase, lucrate ca nicaieri in lume si unice fiecare. Apoi, cum venea iarna, pleca sa le vanda pe bani putini, bucuros ca poate aduce zambete pe chipul copiilor.

Obisnuia sa le vanda chiar in preajma Craciunului, ca de sarbatori copiii sa fie fericiti.

Intr-o iarna a plcat, asa cum obisnuia, in targ, cu sacul plin de jucarii. Batran fiind, mergea agale, dar cum il vedeau copiii tipau de bucurie si abia asteptau sa le ia parintii o jucarie, caci Mosul era iubit de toti micutii. Mereu vindea toate jucariile, la fel si in anul acela.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București

Venind spre casa, a inceput un viscol puternic si s-a ratacit in padurea pe unde se intorcea. Tot mergand, a ajuns langa o casuta mica, sarcacioasa, in care sapte copii saraci tare vorbeau in camera lor, speand ca poate, intr-o zi, micul lor vis se va implini: “Daca am avea o jucarie, oricat de mica, ne-am juca in fiecare zi si treburile casei ne-ar parea atat de usoare...”.

Mosul stia ca nu mai are nicio jucarie, insa isi dorea atat de mult sa ii mai fi ramas macar vreuna pe fundul sacului... Si ca prin minune pe fundul sacului aparu un calut de lemn pe care Mosul il darui in acea seara saracilor copiii.

Domnul a vazut fapta buna a Mosului si inima sa buna si s-a gandit ca intentiile Mosului ar trebui puse in fapta. Asa ca i-a trimis o sanie magica zburatoare cu 6 reni vorbitori, iar acestia i-au zus ca il vor lua cu ei intr-o lume magica in care va putea sa faca cele mai frumoase jucarii pentru toti copiii din lume. Cand a auzit asa veste fantastica, Mosul nici n-a mai stat pe ganduri, s-a suit pe sanie si a pornit ca prin vis spre un taram despre care nici el nu stie sa spuna unde este. Unii cred ca este in Laponia, dar cine poate sti cu adevarat? Straiele Mosului au fost schimbate ca prin minune in unele rosii, frumoase, cu blanita alba, iar barba mosului aparu deodata piptanata, de parca nici nu trecuse prin viscol.
APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Pisicile și ploaia - o poveste de dragoste de interior. 15 imagini sugestive care descriu relația pisicuțelor cu ploaia Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri