Comunicat de presa
Noul titlu al Editurii Cartea Copiilor, “Basmele padurii”, este o frumoasa colectie de povesti adunate din intreaga lume de Rina Singh. Cartea reuneste sapte legende ale copacilor, ce prind viata sub pensula ilustratoarei britanice Helen Cann.
Editura Cartea Copiilor a introdus un element de noutate pe piata româneasca, o colectie de basme ce are niste personaje mai putin obisnuite – copacii. Soptite de fosnetul frunzelor sau cântate de ciripitul pasarilor, cele sapte legende si-au pierdut originea in timp. Popoarele globului, printre care si cel japonez, tibetan, arab sau cel nigerian, au inchinat propriile imnuri padurii, in semn de respect si de multumire, imnuri ce au fost mai apoi adunate in filele unei singure carti.Copacii - chiparosul, castanul, ciresul, palmierul, smochinul, rodiul si copacul Kapoc din padurea tropicala - isi dezvaluie pe rând legendele. Basmele impresioneaza prin creativitatea si unicitatea lor, fiind profund impregnate cu elementele distinctive si valorile fiecarei culturi in parte. Ilustratiile in culori vii ale lui Helen Cann completeaza magia povestilor, dând stralucire fiecarei pagini.
Rina Singh, autoarea de origine indiana, vrea sa ne intoarca privirea de la aglomeratia si tumultul vietii citadine catre linistea padurii. Copacii ne sunt mereu aproape, chiar daca suntem din ce in ce mai ocupati sa-i mai observam, si au mereu pentru noi o adiere proaspata, un dar sau o poveste.
Recomandata copiilor intre 3 si 11 ani, cartea este disponibila pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro - la pretul de 29 de lei. Acum, la fiecare comanda online, indiferent de titlurile comandate, de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor va oferi gratuit inca o carte - in aceasta luna, „Scoala ursilor”.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.