A fi obez inseamna a fi cu mult peste greutatea normala. Cand se atinge pragul obezitatii, sanatatea este serios afectata. In cazul in care este tratata cu prea putina atentie, greutatea excesiva a copiilor trebuie sa fie un prim semnal de alarma pentru parintii acestora. Prezenta obezitatii in copilarie ne prezice daca un copil va fi obez in viata adulta.
Pentru a determina existenta obezitatii la un copil, se folosesc asa-numitele grafice de crestere, care iau in calcul indicatori precum greutatea, calculate in functie de varsta, si greutatea in functie de inaltime. Este recomandat ca aceste calcule sa fie realizate de catre medicul pediatru, pentru ca pot exista multe variatii de greutate, mai ales la copiii cu varsta de pana la doi ani, dar si mai tarziu.
Dupa ce medicul a pus diagnosticul de obezitate, urmatorul pas care trebuie facut in tratarea copiilor supraponderali este aducerea copilului la o greutate sanatoasa. Acest obiectiv este atins prin stoparea procesului de ingrasare, astfel incat, pe masura ce copilul creste in inaltime, distributia kilogramelor sa se modifice. Pentru a va ajuta copiii, nu trebuie sa le impuneti o alimentatie riguroasa. Trebuie sa combinati intr-un mod practic o alimentatie sanatoasa si practicarea unui sport. Rezultatele nu se vor lasa asteptate.
Un aspect care nu trebuie neglijat este petrecerea timpului liber in fata calculatorului si a televizorului. Aceste activitati trebuie sa fie strict supravegheate de catre parinti.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
Un nou studiu evidențiază rolul esențial al mamelor în reducerea obezității infantile prin activitate fizică
Impactul major al obezității în apariția diabetului de tip 2 și importanța unui stil de viață sănătos
Soare din interior: Brandul D3Vit de la Impruvis Vitamins derulează o campanie de conștientizare a deficitului de vitamina D
Autor: Maria Lecu
Institut: studenta psihologie
Sursa: Psiholife.ro
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?