Sarbatorile au venit cu bucurii, dar si cu multe excese alimentare atat pentru parinti, cat si pentru cei mici. Mesele pline de preparate din porc, preparate grase, dulciurile in exces si sucurile au fost mai usor digerate de adulti, dar pentru cei mici cantitatea de toxine si grasimi a fost destul de mare.

De aceea este necesara o cura de detoxifiere pentru intreaga familie. Pentru ca micutii nu trebuie sa fie supusi la socuri alimentare, aceasta cura de detoxifiere va fi mai lunga decat una a adultului si mult mai blanda.

Cura de detoxifiere in familie

In timpul curei se vor scoate din alimentatie:
- Mezelurile, untul si margarina;
- Dulciurile de orice fel;
- Preparatele cu cacao;
- Sucurile (cafeaua si alcoolul valabil pentru adulti);
- Guma de mestecat;

In prima saptamana se va cosuma numai mancare de post, evitandu-se preparatele prajite. Se vor manca legumele si fructele fie crude, fie gatite in diverse preparate si sosuri, la cuptor, fierte sau pe gratar (de exemplu ciupercile). Se va consuma doar ceai si apa, ceaiul indulcit cu miere si acrit cu lamaie pentru a avea un gust delicios, altfel cei mici il refuza. Pentru a face mancare mai atractiva pentru copii, o puteti aseza in farfurie in diferite forme.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

In a doua saptamana puteti introduce in alimentatie lactatele: laptele cald dimineata la copil sau pentru voi, parintii, branzeturile, smantana, iaurtul. Se recomanda in fiecare dimineata un iaurt si un bol de cereale cu lapte (si fructe uscate pentru copii) indulcit cu miere dupa gust. La cel mici puteti adauga nuca si miez de seminte de floarea soarelui sau dovleac, alune etc. Nu se rcomanda pentru micuti mai mult de 4 oua pe saptamana.

In ultima saptamana se introduce si carnea, dar doar carne de pui, peste si curcan. Nu se va consuma mai mult de o masa pe zi cu carne, restul meselor fiind ovo-lacto-vegetariene. Acest regim se poate mentine o perioada lunga de timp, se mai poate adauga pentru copii inca o masa cu carne pe zi, insa nu mai mult.

Un articol de Iulia Dibu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri