Igiena genitala a fetitelor cand sunt mici, incepand chiar imediat dupa nastere si pana in jurul varstei de 10 ani, este foarte delicata.

Fetitele sunt sensibile local inca de la nastere, cand zona genitala poate avea chiar si mici sangerari pana in primele 3 saptamani, datorate surplusului de estrogeni de la mama din timpul nasterii. Igiena cel putin in primul an de viata trebuie facuta zilnic, iar atat timp cat poarta scutece igiena va fi facuta de fiecare data cand scutecul este schimbat.

Scutecul va fi schimbat imediat ce micuta si-a facut nevoile pentru ca urina este puternic iritanta iar materiile fecale puternic infectante. Fetita va fi stearsa cu un prosop fin, pufos, inmuiat in apa calda. Stergerea se va face din fata spre spate si niciodata invers, pentru ca aducerea bacterilor din zona anala in cea genitala provoaca adevarate dezastre in ceea ce priveste sanatatea intima a micutei.

De asemenea in zona anterioara a labiilor se pot strange secretii, existenta lor este controlata la fiecare stergere a fetitei si indepartate. Indepartarea acestor secretii necesita rabdare pentru ca miscarile trebuie sa fie delicate, aceasta zona fiind deosebit de sensibila pentru micuta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Nu se recomanda decat folosirea prosopului inmuiat in apa calda sau servetele speciale pentru bebelusi. Evitati orice produs care contine parfum, iar produsele de baie parfumate trebuie evitate de asemenea, predispunand la iritatii. Nici produsele de igiena intima ale adultului nu trebuie sa fie parfumate, din aceleasi motive. In timpul baitei se acorda de asemenea o atentie deosebita a zonei genitale a fetitei.

Atunci cand incepe sa faca singura la olita, fetita trebuie invatata sa se stearga din fata spre spate ci nu invers pentru a evita infectarea cu bacterii din zona anala. Cand creste mai mare, cateodata micuta se poate irita. Astfel ca vine si spune ca o ustura la urinare.

Acest simptom de usturare la urinare al micutei nu trebuie neglijat, el putand sugera fie o infectie urinara, fie o iritatie in zona genitala. In aceste conditii fetita trebuie dusa la medic si trebuie sa efectueze o analiza numita sumar de urina, eventual insotita sau nu de hemoleucograma, pentru a se stabili daca micuta sufera de o infectie urinara. Daca infectia urinara este ulterior exclusa, foarte probabil fetita are o iritatie genitala. In tot cazul, inca de la primele simptome, fara a astepta venirea rezultatelor la analize, fetita trebui ingrijita in zona genitala. Astfel dupa dus (unul de dimineata si unul seara daca programul ii permite si nu iese din casa dimineata, de nu, doar seara) se va sterge fetita in zona genitala cu un prosop inmuiat in ceai de musetel sau de sunatoare ori pur si simplu in apa calda. Aveti grija ca ceaiul sa fie cald. Fetita va fi stearsa de mai multe ori pe zi, de preferabil dupa fiecare vizita la toaleta. Intr-o zi ar trebui sa i se remita simptomatologia. Daca i se confirma insa infectia urinara, atunci va fi tratata intocmai dupa indicatiile medicale.

Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri