Aproximativ 4% dintre copiii care au utilizat internetul in Romania in ultimele 12 luni au accesat site-uri inadecvate sau au intrat in legatura cu persoane potential periculoase, potrivit statisticilor Eurostat, care plaseaza Romania sub media UE, de 5%.

Statistica se bazeaza pe cazurile raportate de persoane cu varste cuprinse intre 16-74 de ani, care locuiesc in gospodarii cu cel putin un copil in grija.

Totodata, din studiu reiese faptul ca ca doar 3% dintre familiile din Romania care au in grija copii folosesc software de control parental sau filtrare a continutului web, potrivit MEDIAFAX.

La nivelul UE, 14% dintre persoanele responsabile utilizeaza software de control parental, insa cazurile raportate de copii care acceseaza continut inadecvat sau intra in contact cu persoane periculoase au o incidenta de 5%, potrivit Eurostat.

Cele mai multe astfel de cazuri s-au inregistrat in Italia (11%), urmata de Letonia (9%) si Bulgaria (8%), iar cele mai putine in Cipru si Cehia (1%). In Luxemburg, Slovenia, Danemarca, Franta, Finlanda si Austria, intre 20 si 25% dintre gospodarii folosesc softuri de filtrare pentru copii.

Sursa: 9am.ro


Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani în industria de turism dintre care 7 pe...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri