Din dorinta de a avea copii silitori, educati, cu rezultate bune in viata parintii ajung de multe ori sa fie prea stricti, prea severi cu copiii lor. Aceasta exagerare nu este benefica pentru dezvoltarea copilului fiindca daca ceva ii depaseste puterle sale de copil el se va inchide in el si va alege sa nu mai comunice cu parintii, pote nu intelege ce i se spune, poate este prea mult sau se tipa la el si i se tot reproseaza lucruri astfel incat ajunge sa piarda increderea in sine si sa dezvolte frustrari.

Care sunt semnele care arata ca sunteti prea sever cu copilul?

Nu mai vine cu prietenii acasa

Daca alta data casa era plina de copii (in limita programului de joaca desigur), atunci cand copilul evita sa mai vina acasa cu prietenii si/sau pleaca numai el la acestia probabil ca ceva s-a schimbat in relatia voastra cu micutul. Este indicat sa verficati regulile impuse in ultima vreme copilului caci poate gresiti undeva.

Micutul nu mai vorbeste

Daca se intampla ca micutul sa va evite, sa nu mai vorbeasca cu voi la fel de des ca inainte, sa nu va mai impartaseasca lucrurile importante pentru voi, ce a mai realizat, ce nota a luat la scoala sau ce s-a mai intamplat “in clasa” sau “la gradi”, atunci foarte probabil copilul a inceput sa se indeparteze de voi. Probabil se teme de noi critici, de noi reactii agresive, fie ele si doar verbale, de noi injurii sau, mai grav, de noi amenintari. Verificati daca in utlima vreme ati avut un cpomportament corespunzator fata de copilul vostru, poate ati fost prea sever, poate l-ati criticat prea mult etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Caria dentară – ce este și cum se tratează

Copilul devine agresiv

Daca micutul incepe sa devina agresiv chiar si cu voi, fie ati fost prea stricti, fie l-ati rasfatat prea mult. Atentie insa la interdictiile impuse copilului, daca sunt prea multe, cu timpul va “evada” cu siguranta din “incinta regulamentara” impusa de voi.

Copilul devine trist

Daca observati ca micutul vostru devine tot mai trsit, mai apatic, nu se mai intalneste la fel de des cu prietenii lui sa se joace, doarme mai mult si nu mai are rezultate la fel de bune la scoala sau in activitatile lui, cu siguranta ceva se intampla cu el, ceva ii perturba "linistea interioara”. Un copil nu ar trebui sa aiba griji atat de mari incat sa fie trist. Poate nu se mai simte iubit, poate toate regulile educationale il determina sa se simta inferior, incapabil, neiubit. Trebuie sa discutati cu el si sa ii oferiti mai multa afectiune in astfel de situatii, fiindca are nevoie de sustinere.

Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Regulile impuse nu fac parte din modelul vostru parental


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri