Din dorinta de a avea copii silitori, educati, cu rezultate bune in viata parintii ajung de multe ori sa fie prea stricti, prea severi cu copiii lor. Aceasta exagerare nu este benefica pentru dezvoltarea copilului fiindca daca ceva ii depaseste puterle sale de copil el se va inchide in el si va alege sa nu mai comunice cu parintii, pote nu intelege ce i se spune, poate este prea mult sau se tipa la el si i se tot reproseaza lucruri astfel incat ajunge sa piarda increderea in sine si sa dezvolte frustrari.

Copilul invata foarte bine prin imitatie, el preia exemplu din jur, de aceea foarte usor poate invata lucruri rele. Astfel ca este firesc sa va invatati coilul sa asculte in principal de voi, parintii. In felul acesta ii deveniti micutului un prim exemplu in viata, in toate activitatile sale. Daca regulile pe care i le impuneti va depasesc cu mult propriile puteri de a le urma si copilul vede un alt comportament din partea voastra, desi lui ii impuneti altceva, in mintea lui lucrurile se vor bate cap in cap si rezultatele nu vor fi deloca benefice. Spre exemplu daca ii sugerati sa nu tipe cand se everveaza, dar voi parintii faceti de fiecare data aceasta, daca ii sugerati sa isi faca ordine in camera, dar la voi este mereu dezordine, cu siguranta copilul nu va intelege de ce lui i se impun lucrurui pe care nici voi nu le respectati si isi va modifica comportamentul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Caria dentară – ce este și cum se tratează

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri