Alimentatia este din ce in ce mai nesanatoasa, atat cea adresata adultilor, cat si copiilor. Datorita proceselor de preparare, foarte multe alimente isi pierd calitatile nutritive, devin pline de coloranti, arome, conservanti si alti stabilizatori care le transforma intr-un real pericol pentru sanatate.

Alimentatia nesanatoasa a copiilor

Un studiu recend releva faptul ca un numar foarte mare de produse pentru copii au o toxicitate peste limita, prezinta prea multe grasimi, zaharuri, sodiu si substante toxice. In ultimele decenii producatorii nu s-au mai axat neaparat pe calitatea produselor alimentare, ci multi dintre acestia doresc profituri cat mai mari. Laptele este repasteurizat daca nu a fost vandut, alimentele foarte grase ca margarina si untul sunt sugerate chiar si prin reclame copiilor, dulciurile si cremele artificiale de asemenea, precum si ciocolata (copilul nu ar trebui sa manance produse cu cafeina – ciocolata, cacao, ceai verde – decat o data la cateva luni pana implineste varsta de 10 ani).

Ce este de facut?

Incercati atat cat este posibil sa gatiti pentru copil, si nu sa ii cumparati alimente semi-preparate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Oferiti-i zilnic fructe si legume proaspete, masa de fructe fiind una separata – acestea nu se combina cu restul alimentelor si nu se mananca dupa masa ca desert.

Oferiti-i in fiecare zi cel putin o cana cu lapte gras si fibre (cereale integrale, legume, unele fructe).

Evitati sa ii dati copilului: ciocolata, dulciuri din comert, ceaiuri/sucuri/lapte indulcit cu zahar (se prefera miere), sucuri din comert (mai ales cola), prajituri din comert, produse care contin cacao etc. Stiati ca in zilele noastre copiii consuma cu aproape 50% mai multe dulciuri decat acum 20 de ani?

Inlocuiti dulciurile cu salate de fructe si prajituri facute in casa.

Nu duceti copilul la fast-food-uri. O noua “moda” este aceea ca parintii sa isi duca micutii in fats-food-uri de ziua lor. In felul acesta le indroduceti in subconstient ideea ca mancarea la fast-food este ca o celebrare, astfel ca atunci cand vor fi mari se vor simti foarte bine mancand in astfel de locuri.

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Nu le dati copiilor mezeluri (puteti face sandwich-uri cu piept de pui sau file de peste) si nici alimente foarte grase.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri