12:04, 8 Aprilie 2011 publicat în Copil

La moda in zilele noastre este utilizarea tratamentelor naturiste. Din pacate acestea nu sunt nici doazate, nici testate, asadar va recomandam sa nu le oferiti copiilor, cu precadere celor cu varste sub 2 ani.

In ceea ce priveste medicamentele, acestea sunt dozate, li se cunosc riscurile si pot fi atribuite in functie de patologia si particularitatile copilului. Sunt recomandate pana la 12-14 ani aceste medicamente in ideea de “a se merge pe calea stiuta”, fiindca micutii nu au un sistem imunitar bine dezvoltat. Astfel ei sunt predispusi bolilor si evolutiei rapide a acestora, de aceea trebuie sa se actioneze raipid si tintit.

Antiinflamatoare si antipireticele (antifebrile)

Medicamentele antiinflamatoare si antipiretice sunt cele mai folosite in tratarea racelilor la copii.

Citeste si:
Cum să vindeci și să îmblânzești o minte perfecționistă
Cum să vindeci și să...

Ce trebuie sa stiti este ca raceala la copii este de mai multe feluri, dupa cauza care o produce: o infectie respiratorie bacteriana, sau una virala. Exista si cazul de infectie parazitara, mai rar, care insa are o simptomatologie foarte pronuntata si nu reactioneaza la medicamentele uzuale, ceea ce ridica suspicionuea ca ar fi o alta cauza care produce simptomele respective.

In mod normal, o raceala bacteriana ar trebui sa prezinte ameliorare dupa doua trei zile de la debutul simptomatic, sub tratamentul de rutina. Acest tratament consta in administrarea copilului in dozele indicate pe prospect a medicamentelor antiinflamatoare: paracetamol (paracetamol, Coldrex), ibuprofen (Nurofen, Ibalgin etc) - aspirina nu este indicata copiilor sub 16 ani.

Citeste si:
Șase metode simple pentru a stimula sistemul imunitar al copiilor...
Șase metode simple pentru a...

In puseele febrile i se da copilului, dupa indicatiile din prospect, antipiretice daca sunt necesare, de obicei acest efect il au si paracetamolul si ibuprofenul. Paracetamolul pare a fi mai indicat copiilor, dar putin mai toxic pentru ficat decat ibuprofenul. Puteti observa in timp la ce medicament reactioneaza mai bine copilul dumneavoastra.

In cazul infectiilor virale sau parazitare se recomanda tartamentul indicat de medicul pediatru, eventual internarea daca acesta o sugereaza. Aceste infectii sunt mult mai agresive.

Antibioticele

Antibioticele sunt sugerate atunci cand infectia respiratorie a evoluat: amigdalele s-au umflat sau infectia a trecut de faringe, indreptandu-se spre plaman – pneumonii. Aceste situatii sunt destul de periculoase pentru copil, de aceea se da tratament antibiotic. Este recomandat ca antibioticele sa fie prescrise in urma unei antibiograme.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri