La moda in zilele noastre este utilizarea tratamentelor naturiste. Din pacate acestea nu sunt nici doazate, nici testate, asadar va recomandam sa nu le oferiti copiilor, cu precadere celor cu varste sub 2 ani.

Riscurile antibioticelor sunt mai mari decat cele ale antiinflamatoarelor si antipireticelor. Aceste medicamente sunt mai toxice atat pentru ficat, dar si pentru rinichi (atentie, gentamicina este foarte toxica pentru rinichi), distrug florele din organism, inclusiv cea intestinala (copilul are senzatie de greata, tulburari de scaun, dureri de burtica) si totodata creste riscul ca pe viitor copilul sa faca o infectie rezistenta la acel antibiotic (poate capata infectie greu tratabila). In special pentru a reduce riscul de rezistenta este obligatoriu ca antibioterapia sa fie tinuta cel putin cinci zile.

Antitusivele

Recomandate pentru copii sunt antitusivele sub forma de sirop. Tusea este fireasca dupa o infectie respiratorie, siropurile au si ele un grad de toxicitate. De aceea se recomanda sa dati copilului sirop antitusiv atunci cand tusea se agraveaza (copilul tuseste des sau prea puternic, se inroseste, tusea este evident deranjanta pentur micut). Altfel tusea are roluri pozitive, elimina din trahee substantele si elementele straine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri