Alimentatia nesanatoasa a copiilor
Un studiu recend releva faptul ca un numar foarte mare de produse pentru copii au o toxicitate peste limita, prezinta prea multe grasimi, zaharuri, sodiu si substante toxice. In ultimele decenii producatorii nu s-au mai axat neaparat pe calitatea produselor alimentare, ci multi dintre acestia doresc profituri cat mai mari. Laptele este repasteurizat daca nu a fost vandut, alimentele foarte grase ca margarina si untul sunt sugerate chiar si prin reclame copiilor, dulciurile si cremele artificiale de asemenea, precum si ciocolata (copilul nu ar trebui sa manance produse cu cafeina – ciocolata, cacao, ceai verde – decat o data la cateva luni pana implineste varsta de 10 ani).
Ce este de facut?
Incercati atat cat este posibil sa gatiti pentru copil, si nu sa ii cumparati alimente semi-preparate.
Oferiti-i zilnic fructe si legume proaspete, masa de fructe fiind una separata – acestea nu se combina cu restul alimentelor si nu se mananca dupa masa ca desert.
Oferiti-i in fiecare zi cel putin o cana cu lapte gras si fibre (cereale integrale, legume, unele fructe).
Evitati sa ii dati copilului: ciocolata, dulciuri din comert, ceaiuri/sucuri/lapte indulcit cu zahar (se prefera miere), sucuri din comert (mai ales cola), prajituri din comert, produse care contin cacao etc. Stiati ca in zilele noastre copiii consuma cu aproape 50% mai multe dulciuri decat acum 20 de ani?
Inlocuiti dulciurile cu salate de fructe si prajituri facute in casa.Nu duceti copilul la fast-food-uri. O noua “moda” este aceea ca parintii sa isi duca micutii in fats-food-uri de ziua lor. In felul acesta le indroduceti in subconstient ideea ca mancarea la fast-food este ca o celebrare, astfel ca atunci cand vor fi mari se vor simti foarte bine mancand in astfel de locuri.
Nu le dati copiilor mezeluri (puteti face sandwich-uri cu piept de pui sau file de peste) si nici alimente foarte grase.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară