O modalitate placuta de miscare ce face apel la musculatura, dar si la echilibru este reprezentata de mersul pe bicicleta.


Si cum pentru bicicleta nu exista limita de varsta, multi copii isi doresc in zilele insorite sa se plimbe pe aleile parcurilor pe doua roti.

Cand copilul isi doreste bicicleta

Micutul poate merge pe bicicleta inca de la trei ani. Alegerea bicicletei nu se face doar in functie de preferinetele lui (dar nici in absenra copilului, trebuie sa ii placa si lui), ci si tinand cont de dezvoltarea motrica si necesitatile pe care copilul le prezinta.

Cum alegem bicicleta?

Reguli de baza

In primul rand bicicleta trebuie luata in functie de sexul copilului. Cele pentru baieti prezinta o bara, un cadru si au saua cu o forma diferita.

Cu doua sau cu patru roti? Pentru inceput este indicat cu patru roti care ulterior se demonteaza dupa ce copilul a invatat sa mearga pe bicicleta. Tricicletele nu pot fi transformate in biciclete. Insa daca este mare, peste 10 ani si prezinta o buna dezvoltare motrica, puteti sa ii cumparati direct o bicicleta cu doua roti. Intotdeauna cumparati si accesoriile de protectie: casca, genunchiere, cotiere si eventual manusi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cand copilul este nepoliticos sau lipsit de respect – sfaturi pentru parinti Ziua Mamei este de fiecare dată când copilul îi spune Te Iubesc! Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023

Inaltimea bicicletei. Inaltimea optima a bicicletei pentru copii este cea in care saua a fost coborata maxim si copilul, suit pe bicicleta, ajunge cu ambele picioare la sol. Este indicat sa coborati saua cand faceti aceste masuratori fiindca micutul va creste...

Franele – majoritatea bicicletelor au frana atat pe roata din fata cat si pe cea din spate. Unele biciclete au frana pe ambele roti simultan, altele au separate franele pe maini, de exemplu cu mana dreapta franeaza in spate. Ceea ce este important de stiut este ca micututl nu trebuie sa franeze pe roata din fata, mai ales daca se deplaseaza cu viteza, fiindca va dezechilibra bicicleta si risca sa se accidenteze.

Rotile: cu cat rotile sunt mai mari, cu atat bicicleta are mai multa viteza. Desigur, pozitia lantului si reglarea vitezelor prezinta importanta. Insa atentie, daca micutul este incepator, este indicat sa nu ii alegeti bicicleta care poate atinge viteze mari. Majoritatea bicicletelor sunt insa categorisite pe limite de varsta, ceea ce va va ajuta sa va orientati. Se recomanda ca rotile sa fie din cauciuc negru, si nu din plastic sau alte materiale colorate fiindca sunt tratate chimic si nu prezinta aderenta suficienta pentru o buna siguranta a copilului.

Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită

Mersul pe bicicleta este un sport de rezistenta, reprezentand un bun exercitiu pentru inima, sistem cardiovascular si muschi. Bicicleta este recomandata copiilor chiar 4-5 zile pe saptamana timp de o ora-doua, insa nu trebuie sa fie singurul sport pe care acestia il practica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri