IN ACEST ARTICOL:
Micutii sunt pofticiosi, isi doresc sa manance dulciuri si alte produse pe care colegii sau prietenii lor le consuma, insa ce alternative pe gustul lor le puteti oferi daca au intolerant la gluten si nu pot manca orice poftesc?

- Semintele, nucile, alunele necoapte sunt deosebit de hranitoare, avand acizi grasi esentiali pentru sanatatea organismului. Puteti adauga in salate seminte crude, mieji de floarea soarelui cruzi ori alune neprajite, nuci etc. Important este sa nu le supuneti la temperaturi ridicate fiindca toate acestea contin grasimi si echivaleaza cu o mancare prajita (alune prajite, seminte coapte, nuci coapte – prepararile termice ard uleiul natural pe care il contin);

- Fructele uscate pot reprezenta de asemenea o alternative delicioasa deserturilor din comert sau pot inlocui buscuitii si alte dulciuri care contin gluten;

- Produse din cereale fara gluten – exista in comert cereale, paine si alte produse fainoase fara gluten, special dedicate celor cu intoleranta la aceasta proteinaa. Va recomandam totusi sa nu abuzati de aceste produse.

- Popcornul poate fi consumat de micuti pentru ca nu reprezinta riscuri pentru sanatate si nici nu contine gluten. Ii puteti “pacali” din cand in cand pe copii cu popcorn in locul dulciurilor din comert.

- Supele si ciorbele: Hranitoare si hidratante, acestea sunt obligatorii in alimentatia zilnica a copilului pentru ca micutii au o viata activa, alearga mult, sunt plini de energie si se pot deshidrata usor. Se recomanda o portie de supa sau ciorba pe zi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri