Multi copii au rau de masina, indiferent daca se afla in autoturisme sau in autocare.

Probabil ca si voi, parintii, va amintiti ca atunci cand erati mici sufereati de aceeasi problema cand trebuia sa plecati in excursii ori in vacante.

Copiii care au rau de masina se simt ametiti, au stare de voma sau chiar vomita, dar probabil ati observat ca aceste stari apar foarte rar in trenuri de exemplu. Cum se explica toate acestea?

De ce apare raul de masina?

Incepand cu varsta de 2 ani motricitatea copilului incepe sa se dezvolte, la fel si echilibrul. In urechea interna, acea zona de la nivelul capului raspunzatoare de echilibru, anumite elemente anatomice raspund in functie de pozitia corpului si omul devine constient de pozitia sa. Daca insa atentia ii este acaparata de altceva in afara drumului si a pozitiei corpului in spatiu, iar drumul are multe curbe si variatii ale vitezei masinii, atunci copilul ameteste si incepe sa ii fie rau.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Cum se manifesta raul de miscare?

Copilul incepe sa aiba o stare de moleseala si de cald. Apoi simte un disconfort in stomac si apare senzatia de voma. Ulterior copilul se simte din ce in ce mai slabit si incepe sa fie anxiox. Poate sa apara si durerea de cap, paloarea. De obicei raul nu dispare decat dupa ce vomita si/sau se termina drumul.

Cum putem preveni raul de miscare?

Copilul trebuie sa vada drumul, adica sa stea in fata in masina. In felul acesta receptorii vizuali joaca un rol foarte important in prevenirea ametelii.

Trebuie sa manance cu cel putin o ora inainte sa plece la drum. Nu il hraniti in timpul drumului sau imediat inainte sa plece la drum.

Ii puteti da in timpul mersului doar sticksuri. Acestea absorb sucul gastric si ii pot combate voma. Alte alimente nu ii vor face bine. Dulciurile de asemenea ii pot inrautati starea fiindca au capacitatea de a creste secretia gastrica.

Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Testul lui Mercur Retrograd: Cum te va afecta aceasta perioada? Caria dentară – ce este și cum se tratează

Dati copilul la un sport. Sportul il ajuta sa isi dezvolte sistemul motric si astfel va fi mai “antrenat” la asemenea situatii.

Incercati sa conduceti cu viteza constanta. Copiii in tren nu fac rau de miscare pentru ca acesta se deplaseaza cu viteza constanta si in linie dreapta, ceea ce nu se intampla in autoturism sau in autocar. Insa mentinerea pe cat posibil a unei viteze constante ii este de ajutor.

Miscarea. Daca se afla in autocar, puneti copilul sa faca miscare. Daca sta in picioare mai mult timp si se misca putin in dreptul scaunului dumneavoastra se va simti mult mai bine si este posibil ca raul de masina sa nici nu mai apara.

Hidratati copilul des. Cu apa, nu cu suc. Din 15 in 15 minute dati-i sa bea cateva guri de apa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri