Vacanta de vara precum si activitatile din sezonul cald predispun copiii la o serie de boli specifice sezonului canicular.

6 Boli de vara care iti pandesc copilul

Otite

Pentru ca vara mergeti cu copiii la piscina sau la mare ori pur si simplu se balacesc in apele locale din zonele rurale unde se afla bunicii – vara predispune la aparitia otitelor. Copiii sunt sensibili, nu au inca in sistem imunitar bine dezvoltat, de aceea este indicat sa curatati urechile micutilor de cerumen inainte de a-i lasa in apa rece, astfel inca apa care intra in urechi sa se scurga usor si nu sa fie prinsa ca intr-o mica bula in interiorul urechilor micutilor. De asemenea curatati urechile copiilor de fiecare data cand ies din apa.

Pentru mai multe informatii despre otite, va recomandam articolul: “Otita la copii - Afta de ce toti parintii ar trebui informati!” si “Otita – o afectiune frecventa in copilarie

Deshidratarea

Copiii trebuie sa bea la fiecare jumatate de ora un pahar cu apa. Nu oferiti copiilor sucuri, acestea contin multe dulciuri dar si substante cu efect diuretic. Ii puteti prepara copilului acasa suc natural, dar cele mai hidratante sunt limonadele cu miere si apa plata. Deshidratarea poate avea urmari foarte neplacute.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

Toxiinfectiile alimentare

Pentru ca in sezonul cald alimentele se degradeaza usor, trebuie sa aveti grija ca ceea ce consuma copilul sa fie proaspat (in cazul fructelor si legumelor) sau foarte bine preparat termic (pentru carne, oua), iar in cazul lactatelor verificati daca au fost intai pasteurizate. Verificati eticheta produselor si cumparati numai din locurile avizate.

Arsurile solare

Orele de expunere sunt pana in ora 11 ziua si dupa ora 17 seara. Se recomanda sa nu lasati copiii in soare mai mult de doua ore.

Expunerea la soare nu ii predispune pe micuti doar la arsuri solare, ci si la insolatie. Arsurile solare nu trebuie neglijate. Se considera ca doua arsuri solare (cu “basici”) pana la varsta de 16 ani cresc cu 50% riscul de cancer de piele la varsta adulta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri