Copiii au scheletul delicat, astfel ca sunt predispusi afectiunilor de coloana vertebrala.

- spatele plat – curburile fiziologice ale coloanei aproape ca dispar si spatele apare aplatizat. Copilul poate avea diferite dureri si chiar disfunctii de organe.

Durerile si disfunctiile de organe apar si in cazul celorlalte afectiuni ale coloanei vertebrale.

Care sunt cauzele deformarilor de coloana si cum pot fi acestea prevenite?

Principalele cauze ale problemelor de coloana vertebrala la copii sunt:

- statul la birou, la masa sau la scoala in pozitii vicioase. Copilul trebui educat cu orice pret sa stea drept.

- folosirea scaunelor si a birourilor inadecvate pentru inaltimea copiilor. Se recomanda sa luati scaune si birouri cu picioare fixe sa nu permita rotirea copilului la birou si pozitia vicioasa. De asemenea pot fi achizitionate cu picioare reglabile. Astfel inaltimea scaunului trebuie sa fie astfel incat copilul sa isi sprijine talpile pe podea, eventual scaunul sa nu aiba suport pentru maini, iar la spate spatarul sa fie suficient de inalt incat sa ajunga cel putin la jumatatea toracelui. Biroul trebuie sa ii ajunga copilului la nivelul pieptului, putin mai jos de insertia bratelor. Daca biroul este mai jos cel mic se “cocoseaza”, daca este mai inalt il determina pe copil sa se urce cu picioarele pe scaun si deci sa aiba o pozitie anormala la masa;

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie.

- lipsa sporturilor, in special a celor care implica si bratele, sporturi ce intaresc musculatura coloanei vertebrale;

- alimentatie inadecvata, alimentatia fiind si ea raspunzatoare de dezvoltarea armonioasa a copilului;

- miopia – la copii anual trebuie efectuate controale medicale, inclusiv oftalmologice;

- platfusul;

- obezitatea infantila;

- ghiozdanul prea greu sa ghiozdanul purtat doar pe un umar. De asemenea ghiozdanul cu bretele foarte subtiri deformeaza clavicula copiilor.

- picioarele inegale;

- traumatismele etc.

Copiii au nevoie anual de consult medical de specialitate, atat de analize medicale serologice si hemoleucograma, cat si de consultul aparatului locomotor si oftalmologic.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri