Multi parinti glumesc atunci cand doresc sa isi potoleasca micutul ca daca acesta nu-i cuminte il duce la doctor sa ii faca injectie. Apoi se intreaba poate de ce ii este atat de frica micutului de doctor... Ba chiar aceasta amenintare din copilarie poate sta la baza comportamentului indiferent fata de sanatate pe care multi dintre romani il au la varsta adulta.

Multi parinti glumesc atunci cand doresc sa isi potoleasca micutul : daca acesta nu-i cuminte il duce la doctor sa ii faca injectie. Apoi se intreaba poate de ce ii este atat de frica micutului de doctor... Ba chiar aceasta amenintare din copilarie poate sta la baza comportamentului indiferent fata de sanatate pe care multi dintre romani il au la varsta adulta.


In general cand merg la doctor, atat copilul cat si parintele este speriat. Adesea micutul empatizeaza cu parintele si se poate speria si mai tare. Pe de alta parte starea de rau a micutului il face nelinistit, greu compliant si foarte sensibil la manevrele medicale.

Cum facem vizita la doctor a copilului mai usoara?

In primul rand trebuie sa cautati un pediatru cu care micutul se simte confortabil. In timp, puteti merge la consultatii regulate cu micutul la acest pediatru.

Kudika Tarot

Invatati copiii lucrurui pozitive despre medici

Incetati sau evitati sa ii spuneti copilului ca medicul ii poate face o injectie ca sa il pedepseasca. Copilul trebuie sa priveasca mersul la medic ca pe un bun obicei.

El trebuie sa inteleaga ca la medic se face bine, ca omul cu halat alb ii vine in ajutor sa il scape de suferinta.

De asemenea ii puteti lua in geanta jucaria preferata atunci cand mergeti la medic, astfel incat micutul sa aiba cu ce se juca in sala de asteptare si cu ce isi alina suferinta.

Alinarea parinteasca

Copilul are nevoie de multa afectiune atunci cand se simte rau. De multa afectiune simte nevoia si atunci cand merge la doctor, in special cand trebuie sa fie intepat pentru analize.

In ceea ce priveste mersul al doctor, incercati sa ii faceti celui mic ancore psihologice cu lucrurui bune. Spre exemplu puteti utiliza sistemul recompenselor, in cazul acesta fiind foarte utile. Ii puteti oferi celui mic o prajitura sau o inghetata de fiecare data ce iesiti de la medic. Astfel copilul va sti ca il asteapta si o bucurie.

Citeste si:
Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de...
Îngrijirea și igiena pielii...

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri