Sanatatea copilului este dificil de intretinut. Copilul este o fiinta fragila ale carui mecanisme de aparare nu sunt suficient dezvoltate.

Mai mult decat atat, copilul este curios, astfel ca o secunda de nesupravechere poate fi dramatica pentru sanatatea micutului.

5 Pasi obligatorii ca sa ai un copil sanatos

Educatia

Primul si cel mai important pas pentru pastrarea sanatatii copilului este educatia. Inca de mic el trebuie invatat:

- sa se spele corect pe maini ianinte de a manca, inainte di dupa utilizarea toletei (chiar daca este ejutat de parinte);

- sa nu intre in apa fara “aripioare”, mai ales in piscina sau apa marii. Exceptie face doar baita. Aceste sfaturi pot salva copilul de la inec.

- sa anunte parintii de fiecare data cand simte vreo durere sau un disconfort;

- sa nu manance ceva ce ii poate face rau si de asemenea sa nu faca ceva din ceea ce parintele i-a interzis;

Controlul periodic la medic

In fiecare an micutul trebuie dus la medic pentru analizele uzuale, pentru a i se investiga cresterea, pentru controlul oftalmologic, pentru controlul la stomatolog si pentru analizele de sange, urina si scaun. Toate acestea dau informatii imortante despre starea de sanatate a copilului si pot preveni afectiuni importante.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Dieta sanatoasa

Alimentatia copilului este foarte importanta pentru mentinerea sanatatii celui mic. Trebuie sa intrebati un nutritionist pediatru ce anume poate manca si ce nu micutul pe grupe de varsta. Sunt alimente care ii pot favoriza aparitia astmului, urticariei si a altor boli atopice, mai ales daca exista in familie. Astfel un copil cu fond atopic sau risc pentru astfel de bpli sau boli autoimune nu trebuie sa consume alimente cu risc in anumite perioade de viata, de exemplu oua sau nuci la varsta sub un an, ori chiar miere. Un nutritionist pediatru va poate ghida foarte bine in acest sens.

Va recomandam articolul: Cum intaresti imunitatea copilului

Vaccinarile

Vaccinurile obligatorii, dar si unele din cele optionale au un rol foate important in prevenirea unor patologii grave la copil. Spre exemplu vaccinul antihepatitic B ii poate salva viata, la fel ca si vaccinurile obligatorii. Discutati cu medicul pediatru despre aceste vaccinari.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri