25 Noiembrie 2011 publicat în Copil 31 share-uri

Copiii iubesc de obicei animalele si probabil unii dintre dumneavoastra aveti deja un animal de companie. Ei bine aceste animalute, in special cainii, dar si oile si animalele salbatice, deci nu doar cele de companie, pot fi purtatoare de un parazit care se transmite si la om: echinococcus.
Ei bine tara noastra face parte dintre zonele cu cele mai numeroase cazuri de echinococoza din lume, pentru ca nu toti oamenii isi vaccineaza si deparaziteaza cainii de companie si chiar daca o fac isi lasa animalul de companie sa intre in contact cu ceilalti caini de pe strada sau cu fecalele acestora pe care le miros.

Apoi un alt subiect sensibil sunt cainii comunitari care sunt dragalasi si de multe ori oamenii si copiii ii mai mangaie si ii hranesc.

Mai mult, acesti caini au inceput sa se salbaticeasca fiindca sunt multi si nu este vina lor, ci a noastra ca nu am luat masuri ETICE de prevenire (si in niciun caz nu ma refer la eutanasiere). Mai mult, autoritatile sunt speriate de o posibila rabie care deja exista intre animalele comunitare si care se poate extinde. Ei bine... si pisicile sunt purtatoare de anumiti paraziti care se transmit si la om, insa nu este cazul acestui parazit (Echinococcus) despre care vom discuta in acest articol.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alertă fashion pentru toți iubitorii de denim: BLUGII AMPLI, trendul de bază al primăverii! 10 modele de jeanși largi Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Echinococcus?

Echinoccocus este de mai multe tipuri:

- Echinococcus granulosus;

- Echinococcus multilocularis;

- Echinococcus vogeli;

- Echinococcus olighartus


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri