Idei pentru parinti: Dezvolta inteligenta copilului tau

12:12, 28 Decembrie 2011 publicat în Copil43 share-uri

Creierul copilului continua sa creasca si sa se dezvolte inca 4-5 ani de la nastere, apoi numarul neuronilor ramane relativ constant pana la finalul vietii, doar conexiunile interneuronale mai cresc. De aceea stimularea inteligentei copilului in primii ani de viata este esentiala pentru capacitatea cerebrala a acestuia pentru... toata viata am putea spune.

Imediat ce micutul s-a nascut putem trece la educarea acestuia.

Idei de educare a copilului intre 0-1 an

Copilul nu intelege multe in aceasta perioada, dar poate interactiona si poate auzi, se poate misca, asadar iata ce puteti face ca parinte.

Citeste si:
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Copiii vorbesc despre...

Dezvoltarea “inteligentei” motrice

Motricitatea bebelusului se dezvolta treptat si micutul are multa nevoie de ajutorul vostru. Se recomanda initial, de fiecare data cand ii schimbati scutecelul sau va jucati cu bebe, sa ii prindeti usor manutele si sa incercati sa le miscati. Bebe va opune o mica rezistenta si in felul acesta ii tonifiati muschiuletii, apoi faceti acelasi lucru cu piciorusele.

Masajul la fiecare baita este obligatoriu pentru stimularea dezvoltarii musculaturii si oaselor bebelusului.

Citeste si:
7 acțiuni concrete pentru salvarea mediului
7 acțiuni concrete pentru...

Apoi... tot la baita este indicat sa mangaiati bebelusul pe tot corpul. Psihologii afirma ca micutii isi percep corpul prin intermediul mangaierilor parintilor. Daca acestia omit anumite zone din corp, ele sunt ca si “amputate” pentru bebelus.

Totodata prin acest contact fizic dezvoltati mult legatura cu copilul. Acesta se simte mai iubit, afectivitatea sa creste, se dezvolta mai bine latura emotionala.

Cititul povestilor

Chiar daca bebe nu intelege multe, totusi tot auzind cuvintele rostite va ajunge sa vorbeasca mai repede. Mai mult decat atat, i se dezvolta bine si acea latura “lingvistica” a creierului, astfel incat va veti permite sa incepeti invatarea unei limbi straine cu micutul inca de la varste foarte mici.

Metode pentru dezvoltarea inteligentei copilului intre 1-2 ani

Cititul

Cititul povestilor sau chiar al romanelor ramane in continuare o metoda adecvata. Daca ii cititi romane copilului, ii stimulati si mai mult inteligenta pentru ca este nevoit sa retina detalii de la o zi la alta si apoi sa faca legaturi intre acestea.

Plimbari si jocuri


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri