Imediat ce micutul s-a nascut putem trece la educarea acestuia.
Idei de educare a copilului intre 0-1 an
Copilul nu intelege multe in aceasta perioada, dar poate interactiona si poate auzi, se poate misca, asadar iata ce puteti face ca parinte.
Dezvoltarea “inteligentei” motrice
Motricitatea bebelusului se dezvolta treptat si micutul are multa nevoie de ajutorul vostru. Se recomanda initial, de fiecare data cand ii schimbati scutecelul sau va jucati cu bebe, sa ii prindeti usor manutele si sa incercati sa le miscati. Bebe va opune o mica rezistenta si in felul acesta ii tonifiati muschiuletii, apoi faceti acelasi lucru cu piciorusele.
Masajul la fiecare baita este obligatoriu pentru stimularea dezvoltarii musculaturii si oaselor bebelusului.
Apoi... tot la baita este indicat sa mangaiati bebelusul pe tot corpul. Psihologii afirma ca micutii isi percep corpul prin intermediul mangaierilor parintilor. Daca acestia omit anumite zone din corp, ele sunt ca si “amputate” pentru bebelus.
Totodata prin acest contact fizic dezvoltati mult legatura cu copilul. Acesta se simte mai iubit, afectivitatea sa creste, se dezvolta mai bine latura emotionala.
Cititul povestilor
Chiar daca bebe nu intelege multe, totusi tot auzind cuvintele rostite va ajunge sa vorbeasca mai repede. Mai mult decat atat, i se dezvolta bine si acea latura “lingvistica” a creierului, astfel incat va veti permite sa incepeti invatarea unei limbi straine cu micutul inca de la varste foarte mici.
Metode pentru dezvoltarea inteligentei copilului intre 1-2 ani
Cititul
Cititul povestilor sau chiar al romanelor ramane in continuare o metoda adecvata. Daca ii cititi romane copilului, ii stimulati si mai mult inteligenta pentru ca este nevoit sa retina detalii de la o zi la alta si apoi sa faca legaturi intre acestea.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară