12:11, 7 Noiembrie 2012 publicat în Kidz 14 share-uri

Copilul tau este introvertit si ii poti observa teama de a se deschide fata de ceilalti? Scoate-l din cochilie ajutandu-te de aceste 5 sfaturi.

Este dureros pentru o mama sa isi priveasca copilul ascunzandu-se in propria cochilie... Un copil introvertit nu realizeaza care ii este adevaratul potential si cauta sa se ascunda de lume, de ceilalti, creandu-si propriul univers pe care sa il exploreze. Daca vrei sa iti vezi copilul cum se deschide si isi infrunta temerile socializarii, iata cateva sfaturi ce ti-ar putea fi de ajutor:

Sfat: Alimenteaza talentele native ale copilului introvertit.

De cele mai multe ori, copilul introvertit este un copil extrem de talentat sau inteligent. Asadar, cheia pentru a-l ajuta sa se deschida este tocmai alimentarea talentului sau nativ, intelegerea acestuia si dezvoltarea lui. Daca observi o anumita pasiune a copilului tau introvertit - desenul, pictura, muzica, scrisul - indeamna-l sa petreaca mai mult timp ‘experimentandu-se’ in domeniul care ii place si il face sa se simta confortabil din punct de vedere psihologic. In timp, pe masura ce isi va dezvolta talentul, copilul introvertit va capata mai multa incredere in propriile forte si isi va gasi curajul sa se deschida mai mult fata de ceilalti.

Citeste si:
5 lucruri uimitoare despre dezvoltarea fătului în uter
5 lucruri uimitoare despre...

Asadar, daca ai un copil introvertit, ajuta-l sa isi exploreze talentele.

Image © Sxc.hu

Citeste si:
Astenia de primăvară sau durerile articulare combătute cu ajutorul...
Astenia de primăvară sau...

Sfat: Indruma-ti copilul introvertit sa faca un sport.

Si nu orice sport. Unul in care este vorba despre echipa si spirit de echipa. Fie ca este vorba despre fotbal, baschet, handball etc, orice sport de echipa il va lega pe copilul tau introvertit de coechipierii sai intr-un mod placut. Daca reusesti sa il convingi sa se inscrie intr-o echipa, vei observa cum, in timp, copilul tau introvertit va deveni mai comunicativ si va invata ca socializarea are numeroase beneficii. Mai mult, vei avea mai multe subiecte de discutie si acasa, iar stilul de viata sanatos ii va dezvolta armonios corpul.

Asadar, daca ai un copil introvertit, ajuta-l sa se deschida fata de ceilalti prin intermediul sporturilor de echipa.

Sfat: Implica-ti copilul introvertit in serbarile de la gradinita/scoala.

Daca reusesti sa iti faci copilul introvertit sa se urce pe scena de la serbarea pentru gradinita/scoala, vei reusi sa il influentezi pozitiv, el capatand mai multa incredere in sine si realizand faptul ca a fi sociabil nu este chiar atat de greu! Pentru a ajuta un copil introvertit sa se deschida nu trebuie sa faci altceva decat sa il scoti din propria cochilie. Dupa ce va primi aplauze la scena deschisa pentru poezia pe care a spus-o, cantecelul pe care l-a cantat ori sceneta in care a jucat, viata sa se va schimba in bine pentru totdeauna si va dori sa fie constant inconjurat de oameni si sa se exprime.

Asadar, daca ai un copil introvertit, ajuta-l sa se bucure de interactiunea cu ceilalti.

Image © Sxc.hu


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri