21 Iunie 2018 publicat în Kidz 4 share-uri

La ora actuală, medicina oferă soluții chirurgicale performante pentru tumori, epilepsie sau spasticitate.

3. Spasticitatea.

Aceasta este o consecință a paraliziei cerebrale, care poate fi ereditară sau poate apărea la copii în urma nașterii premature sau a unui traumatism. Programele de recuperare începute cât mai devreme și făcute cu conștiinciozitate până la încheierea procesului de creștere pot da singure rezultate în 50 la sută din cazuri. Pentru celelalte, există și alte soluții, care însoțesc recuperarea. Injecțiile la 6 luni cu toxină botulinică relaxează musculatura și ușurează programele de recuperare.

“În unele cazuri, putem recomanda neurotomia selectivă, adică țintim nervii care inervează unii mușchi și îi operăm. Astfel, mușchii primesc mai puține semnale și nu mai sunt spastici. Pentru spasticitatea generalizată, aplicăm rizotomie dorsală selectivă și reducem impulsul primit de la creier în zona spastică. De asemenea, putem implanta o pompă pentru baclofen, un medicament care de asemenea, poate reduce impulsurile și stimularea anormală. Medicamentul este recomandat în special în cazurile de spasticitate posttraumatică sau în cele de spasticitate moștenită genetic”, afirmă profesorul Memet Ozek, care a făcut mii de intervenții pentru copii din întreaga lume cu probleme cerebrale și neurologice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Aceste intervenții laborioase au succes dacă sunt făcute de echipe supraspecializate, formate din neurochirurg pediatru, neurolog pediatru, radiolog, anestezist, psiholog, ortoped și kinetoterapeut. În plus, dau rezultate optime doar dacă sunt aplicate după o evaluare minuțioasă a fiecărui caz în parte.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri