Iată de ce ar trebui să ții cont atunci când cumperi o jucărie pentru micuțul tău, în funcție de vârstă.

Cât timp îi va lua până își pierde interesul? O va strica? Îl va ține ocupat? Îmi va cere alta mâine? Sunt întrebări pe care ți le pui de fiecare dată când intri într-un magazin de jucării și îi cumperi ceva copilului tău. Iată de ce ar trebui să ții cont, în funcție de vârstă. 

În primii doi ani, copilul tău descoperă lumea

În primele trei luni, bebelușul tău nu va observa mare lucru din jurul său. Vederea lui este încețoșată, observă mai mult luminile și formele mari. După această perioadă, va trebui să începi cumpărăturile. 

În primul an, îi vor plăcea jucăriile colorate, cele care zornăie, caruselele muzicale. De asemenea, poți achiziționa și un covoraș puzzle pe care să învețe să facă primii pași, animăluțe de pluș, mingiuțe colorate. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Între un an și doi ani, cel mic va fi fascinat de jucăriile de tip "cauză și efect". Va începe să descopere lumea, să identifice formele și culorile, să-i placă butoanele, jucăriile care scot sunete. Este momentul potrivit să-i cumperi puzzle-uri din 4-5 piese, instrumente muzicale, primele mașinuțe, forme și, nu în ultimul rând, rățuște de cauciuc pentru baie. 

Jucării mai complexe, de la doi ani în sus

Copilul tău a crescut, și-a dezvoltat abilitățile motorii, iar de-acum va putea să facă un puzzle sau turnuri din cuburi. Va începe să fie fascinat de roluri și jocuri care imită acțiunile adulților. Băiețeii vor săpa în nisip cu excavatoare de jucărie, în timp ce fetițele își vor hrăni păpușile. 

Cele mai potrivite jucării între doi și trei ani vor fi telefoanele de jucărie, seturile de ceai sau mini-bucătăriile, animalele de pluș, tricicletele, puzzle-urile, mașinile, seturile de construit, instrumentele muzicale. 

Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Explozia de cunoștințe

Între patru și cinci ani, copilul tău va face un pas uriaș în acumularea de cunoștințe. Va învăța totul mai ușor, va începe să pună o mulțime de întrebări, iar acesta este cel mai bun moment să îi introduci jucăriile educaționale. Caută-le pe cele care spun lucruri pozitive, care cântă, recită poezii, în general lucruri pe care cel mic le poate învăța și reproduce. De acum, copilul tău va putea să-și imagineze că este un personaj. Va începe să se joace de-a doctorul, de-a polițistul, de-a pompierul.

La această vârstă, îi poți introduce seturile de pictură, plastilina, seturile de construit mai complexe, puzzle-uri mai complexe, personajele din desenele animate preferate, păpuși, costumele de polițist, doctor, pompier, balerină sau ce alte personaje și-ar dori să imite. Îi poți lua și primele jocuri de cărți sau de masă, mingi de fotbal, baschet sau pentru alte sporturi, bicicletă, patine cu rotile. 

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!

Primii ani de școală, jucării tot mai complexe

De la șase-șapte ani încolo, cel mic va începe să știe de ce este pasionat cu adevărat. Va merge la școală, acolo unde va învăța o mulțime de alte lucruri noi. Ar putea fi preocupat de seturi de știință sau de seturi de bijuterii. Va începe să îți ceară o jucărie anume, din simplul motiv că toți ceilalți copii de la școală o au. De asemenea, este vârsta la care copiii devin fani ai jocurilor video sau la care vor începe să facă un sport sau să învețe să cânte la un instrument.

Cu siguranță, le vor plăcea mașinile cu telecomandă, seturile de știință, magneții, lupele. Vor descoperi jocurile video sau pe cele pe care le pot juca împreună cu alții copii, cum ar fi șahul sau tablele. Va trebui să le cumperi echipament sportiv și alte jucării mult mai elaborate. 

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Eneagrama, oracolul antic: Tu ce personalitate ai?

Cam așa arată lista jucăriilor în funcție de vârsta copilului tău. Sperăm ca articolul să îți fie de folos.

Foto fr si main: By FamVeld /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri